REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Agenții economici din domeniul panificației, vizitați de inspectorii ITM

Agenții economici din domeniul panificației, vizitați de inspectorii ITM

Replica API 20 mai 2015 | 00:00 223

Având în vedere obiectivele specifice ale Inspecției Muncii stabilite prin lege cât și prin Programul Cadru de Acțiuni al Ispecției Muncii pentru anul 2015, aprobat de Inspectorul General de Stat, în perioada 12-13 mai 2015 s-a desfășurat Campania Națională privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată, precum și verificarea modului în care se respectă prevederile legale de securitate și sănătate în muncă pentru lucrătorii din cadrul unităților care au ca obiect de activitate : fabricarea produselor de brutărie și a produselor făinoase și comerțul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine.

Obiectivele campaniei au constat în identificarea și combaterea muncii nedeclarate; verificarea respectării de catre angajatorii din domeniul fabricarii produselor de brutarie si a produselor făinoase a prevederilor legale în domneiul relaţiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea de către angajatorii din domeniul fabricării produselor de brutarie si a produselor făinoase, a prevederilor legale mentionate, eliminarea tuturor neconformităților constatate, prin dispunerea de masuri obligatorii de intrare în legalitate, creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a lucratorilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă al condițiilor de muncă și al securității și sănătății în muncă și identificarea angajatorilor care utilizează nelegal munca copiilor şi a tinerilor. Astfel, Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control relații de muncă al Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, au verificat un număr de 55 agenți economici care își desfășoară activitatea în domeniul mentionat, pe raza județului Constanta .Au fost sancționați 3 angajatori la care s-a aplicat un număr de 3 amenzi contravenționale în valoare de 21.800 lei. Pe parcursul celor două zile de verificări, au fost depistate 2 persoane fără forme legale de angajare și s-au dispus un număr de 33 măsuri cu termen de remedire a deficiențelor constatate. Inspectorii de muncă din cadrul serviciului control securitate şi sănătate în muncă au verificat un număr de 9 angajatori . S-au identificat un număr de 13 deficienţe pentru care s-au dispus un număr de 13 masuri de remediere. S-a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 3.500 lei .

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614