REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Agenţii economici vor plăti o taxă de promovare a staţiunii Mamaia

Agenţii economici vor plăti o taxă de promovare a staţiunii Mamaia

Replica API 9 aprilie 2013 | 00:00 122

Asociaţia Patronală şi-a dat girul

Asociaţia Patronală şi-a dat girul

Agenţii economici din staţiunea Mamaia vor avea parte de o surpriză: taxa de promovare. În această categorie sunt incluşi şi cei care deţin apartamente în Mamaia, care le închiriază sau care locuiesc în ele. "În şedinţa viitoare de Consiliu Local va fi şi taxa de promovare pentru toţi agenţii economici care lucrează în staţiunea Mamaia, inclusiv deţinătorii de apartamente. Este o taxă discutată cu Asociaţia Patronală din Mamaia", a spus primarul Radu Mazăre.

"Împreună cu ei (reprezentanţii Asociaţiei Patronale din Mamaia - n.r.) s-a făcut pe zone, pe genuri de activităţi, iar din taxa asta, 30% va reveni Primăriei, bani pe care noi o să-i cheltuim la promovare şi 70% o să rămână Asociaţiei Patronale, unde s-a făcut un comitet din cei de acolo, bani ce-i vor cheltui în târgurile de turism. Am aflat cu stupoare că în Mamaia sunt 1.000 de agenţi economici, care îşi desfăşoară acitivitatea", a declarat, ieri, Radu Mazăre. Conform proiectului de hotărâre aflat pe site-ul Primăriei Constanţa, proprietarii de hoteluri şi cazinouri ar urma să plătească 4.000 de lei pe an, pentru unităţile de alimentaţie publică taxa ar fi de 3.500 de lei pe an, pentru moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanţă, campinguri, pensiuni - 3000 de lei pe an, farmaciile, atelierele foto, sălile de jocuri, spălătoriile auto - 2000 de lei pe an, cei care fac comerţ ambulant ar urma să plătească o taxă anuală cuprinsă între 400 şi 1.000 de lei, iar pentru o locuinţă taxa va fi de 100 de lei pe an.

Fostul secretar de stat în Turism Cristian Bărhălescu, de acord cu taxa de promovare

Fostul secretar de stat în Ministerul Turismului, Cristian Bărhălescu, reprezentantul Icar Tour, este de părere că taxa propusă de primarul Radu Mazăre este "extrem de utilă". "Mi se pare o taxă extrem de utilă, în condiţiile în care fiecare agent economic cu siguranţă că îşi face pliante, flyere, îşi găseşte modalităţi de promovare. Banii din taxă se vor duce pe o promovare coerentă, unitară şi de către profesionişti", a declarat Bărhălescu. "Cred că este un lucru bun. La finalul sezonului se va vedea. Să vă dau un exemplu: ştiu un hotelier, şi-a făcut reclamă în ziarele din Timişoara, în care îndemna lumea să vină la el. Dar de ce să nu se spună staţiunea Mamaia? (...)", a mai spus Bărhălescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614