REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Agenţiile de turism acreditate IATA vor atesta conformarea la standardul de securitate a datelor de pe carduri până la 1 martie

Agenţiile de turism acreditate IATA vor atesta conformarea la standardul de securitate a datelor de pe carduri până la 1 martie

Replica API 5 ianuarie 2018 | 00:00 335

Agenţiile de turism acreditate de Asociaţia Internaţională de Transport Aerian (IATA) vor atesta conformarea la standardul de securitate a datelor de pe cardurile de plată (PCI DSS) până la 1 martie 2018, a precizat, conform AGERPRES, secretarul general al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Liviu Moraru.

"În 2018, prima schimbare pentru agenţiile de turism vine pentru cele care sunt membre IATA. Payment Card Industry Data Security Standards (PCI DSS) este standardul de securitate a datelor de pe cardurile de plată, destinat prevenirii pierderii sau furtului acestor date. PCI DSS este actualizat periodic de Consiliul PCI Security Standards, dar în mod direct fiecare brand de card de plata se ocupă de respectarea cerinţelor acestui standard, de către toate entităţile ce deţin, procesează sau transmit date de pe cardurile de plată ce poartă acest brand. Agenţiile de turism sunt, de regulă, comercianţi care îşi pot verifica singuri conformarea PCI DSS, în fiecare an, cu o scanare exterioară în fiecare trimestru. Apelarea la un consultant extern pentru conformare sau angajarea unui responsabil intern acreditat este cerută doar pentru alte roluri legate de cardurile de plată", spune Liviu Moraru.

PCI DSS este un standard de securitate apărut ca reacţie la numărul tot mai mare de furturi realizate în procesul de plăţi cu carduri bancare. Acest standard este dezvoltat de către PCI Security Standards Council.

Practic, un responsabil intern, fără să fie obligatoriu acreditat, poate verifica, pas cu pas, prin completarea unui chestionar, cum sunt preluate, stocate şi transmise datele de pe cardurile de plată ale clienţilor, cum sunt protejate aceste informaţii (prin proceduri interne, prin softuri de securitate, prin instruirea personalului), astfel încât datele de card sa nu poată fi furate sau pierdute. După completarea chestionarului şi luarea măsurilor de corecţie eventual necesare, agenţia de turism poate emite un formular de conformare, ce atestă că se conformează cerinţelor PCI DSS. Conformarea previne pierderea sau furtul de date de card.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614