REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Agitaţie pe plaja 3 Papuci: afaceriştii au intrat cu maşinile pe plajă, să monteze primele şezlonguri!

Agitaţie pe plaja 3 Papuci: afaceriştii au intrat cu maşinile pe plajă, să monteze primele şezlonguri!

Replica API 9 mai 2017 | 08:12 642

Au început lucrările

Au început lucrările

Turiştii care au ajuns anul trecut pe litoral s-au bucurate de mai multe plaje lărgite, datorită unui proiect finanţat din fonduri europene. Obiectivul general al proiectului a inclus realizarea măsurilor de protecţie şi reabilitare a plajei împotriva riscului de eroziune accelerată care au afectat zonele Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord pe o lungime de 7,3 km. Scopul acestuia a constat în reducerea eroziunii costiere, în zonele cele mai expuse la risc ale coastei Mării Negre, în vederea protejării mijloacelor fixe şi creşterea siguranţei caselor şi rezidenţilor din zonă.

Cum sezonul estival se apropie cu paşi repezi, agenţii economici care au afaceri pe plajă s-au apucat de treabă. În cursul zilei de luni, 9 mai, a.c., pe plaja 3 Papuci din Constanţa se lucra de zor. Au apărut deja primele şezlonguri şi umbrele. Acestea au fost amplasate corespunzător, la o distanţă mai mare de malul mării, aşa cum prevede legea. Cu toate acestea agenţii economici nu au ţinut cont de un aspect. Au intrat cu maşinile pe plajă, deşi la 10 m mai încolo era asfalt.

Amintim că potrivit legii, pe plajele litoralului românesc, utilizate în scop turistic, se interzice accesul, circulaţia sau staţionarea vehiculelor, cu excepţia celor care asigură intervenţii operative şi a utilajelor de Intreţinere a plajelor. De asemenea, este interzis, conform OUG nr 19/2006 privind utilizarea plajei Mării Negre şi controlul activităţilor desfăşurate pe plajă, accesul persoanelor însoţite de animale, cu excepţia câinilor din dotarea Ministerului Administraţiei şi Internelor şi a câinilor utilitari care însoţesc personele cu dizabilităţi. Aceste fapte, comise de persoane fizice sau juridice, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 de lei şi 20.000 de lei.

Mihaela UNGUREANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce bine ar fi daca s-ar respecta legea cu animalele..dar ca idee,stapanii nu au voie sa isi lase cainii pe plaja chiar daca le pun botnite,dar cand maidanezii invadeaza plaja,de ei cine raspunde?
0
0
Cand se vor schimba vremurile astia or sa moara impuscati si mormintele lor or sa fie escavate si aruncate in mare.
0
0
Oameni cu carte.Oameni de inalta tinuta.
0
0
Amendati i si apoi mergeti voi si faceti plaja unde au parcat ei...se vede clar ca nu este plaja, este piatra pe jos
4
9
Nu fiti naivi sa credeti ca plajele au fost marite fara sa aibe interese astia din administratia locala sau apropiatii lor!Mureau ei de grija plajelor fara vreun interes?Macar o spaga,acolo!
8
1
da mai e si ala ion din dreata care are mizeria cu barcile in fata de deranjaza lumea cu drogatii lui toata ziua si muzica de doi lei si fresuri de zece lei cana, cine le da lor in fiecare an autorizatii ca nici wc k lumea nu au sa vina altii in locul lor mai corecti si mai curati
9
1
pe saracii aia de au facut un gratar langa masini le-a dat 20 000 lei amenda , la jegosii astia care spala bani de ce nu ii cauta politia sa ii arda si pe ei? LEGEA E NUMAI PENTRU SARACI?
22
1
Care afaceristi!? Numai interpusi si functionari din cadrul primariei constanta! Cap de lista la plaje este Pripisi ionut prin interpus fostul colonel de armata cu magazinul de detoate de la dobrogea mamaia si mainsunt vreo doi !!!!!
19
2
Mai Rau decat mazare
9
1
Nimeni nu vrea sa aplice legea in Constanta. Nici primaria, nici apele romane si nici politia. Si mai ales comerciantii astia de 2 lei care dau spagi peste tot. Un oras de infractori.
26
2
Afaceristii? Asa se spune acum la bisnitari, smenari,hoti?
21
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367