REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Agitaţie şi scandal în Piaţa Griviţei: contrabandiştii de ţigări au fost săltaţi de mascaţi

Agitaţie şi scandal în Piaţa Griviţei: contrabandiştii de ţigări au fost săltaţi de mascaţi

Replica API 26 februarie 2014 | 00:00 621

Cuibuşorul contrabandiştilor de ţigarete s-a cam stabilit în Piaţa Griviţei, aşa cum evazioniştii fiscali îşi duc veacul în localitatea Cuza Vodă. Miercuri, 26 februarie, oamenii legii au descins în mai multe locuinţe din Piaţa Griviţei, mai multe persoane fiind ridicate. Însă, o familie s-a arătat tare supărată, menţionând că mascaţii din cadrul IJJ au încurcat adresele şi le-au stricat bunurile, respectiv poarta şi uşa de la intrare. Însă, lucrurile nu au stat chiar aşa, întrucât mandatul de percheziţie a fost emis pentru întreg imobilul. Prin urmare, nu s-a greşit adresa.

Liniştea dimineţii de miercuri, 26 februarie, a fost spartă de acţiunile mascaţilor, care au descins la mai multe locuinţe din municipiul Constanţa, printre care situate şi pe străzile Mercur, Jupiter, Sarmisegetuza şi Mihăileanu, majoritatea aflându-se în Piaţa Griviţei. Acţiunea a fost coordonată de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, la care au participat şi jandarmii din cadrul IJJ Constanţa. Vizate au fost mai multe persoane care se ocupau cu contrabanda cu ţigarete. "În municipiul Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J Constanţa au desfăşurat 14 percheziţii la domiciliile mai multor persoane, bănuite de comercializarea de ţigarete, cunoscând că acestea provin din contrabandă.", au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Însă, în urma percheziţiilor au apărut şi nemulţumirile. O familie ce locuieşte pe strada Mercur susţine că s-a produs o confuzie, mascaţii distrugându-i curtea fără rost, întrucât nu are nici o legătură cu acuzaţiile. "Au plecat aşa cum au venit. Ne-am speriat de era să murim. Cred că vreo 5 dimineaţa era când am auzit bubuiturile, ne-au stricat poarta, au spart geamurile la uşi şi au intrat mascaţii peste noi. Stă şi o fată cu noi, s-a speriat şi ea. Uitaţi cum ne-au distrus curtea.", a declarat, pentru "Replica", Valentina Radu, femeia care susţine că este victimă. Aceasta a mai menţionat că locuinţa este a unei rude de-a sa şi că locuieşte acolo cu concubinul ei. Deasupra imobilului se află un etaj al RAEDPP-ului, unde locuiesc mai multe familii de etnie romă, dar intrarea se află pe partea cealaltă, adică pe strada Jupiter, iar oamenii legii ar fi încurcat "borcanele", susţine Valentina. De asemenea, familiile de etnie romă nu pozează în vecini prea buni. "În fiecare zi avem spectacol. Urlă, se ceartă, trântesc, se bat. Ne-au inundat, în casă e jale. Folosesc toaleta şi iese tot la noi în curte. Cred că se ocupă şi cu contrabanda de ţigări, nu e exclus. Nu vorbim cu ei, că ne este teamă. Dar uitaţi ce ne-au făcut mascaţii. Aveau şi un tabel, s-au uitat apoi pe el şi au plecat. Nu ne-au zis nimic. S-au dus şi la casa din faţă, s-au trântit pe jos prin curte pe acolo. Cred că l-au bătut pe proprietar. Pe ăla l-au luat cu ei.", a mai spus Valentina. Concubinul acesteia nu a vrut să vorbească, decât a confirmat ce a spus femeia, întrucât, spune el, are un serviciu ce nu-i permite să apară în presă. Numai că lucrurile nu au stat chiar aşa cum le-au prezentat cei doi. Purtătul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Bogdan Păduraru, a declarat faptul că: "Autorizaţia de percheziţie a fost emisă pentru întreg imobilul. Nu s-a greşit adresa".

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367