REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Agresorul poliţiştilor din Lumina şi mituitorul Bucăluţă, lăsaţi în libertate

Agresorul poliţiştilor din Lumina şi mituitorul Bucăluţă, lăsaţi în libertate

Replica API 15 iulie 2011 | 00:00 165

Oamenii legii sunt revoltaţi

Oamenii legii sunt revoltaţi

Magistraţii Tribunalului Constanţa au respins propunerea de arestare preventivă a lui Iaşar Menzat, bărbatul care a vrut să-l mituiască pe şeful Poliţiei Lumina printr-un intermediar, asta după ce a lovit în cap un alt poliţist. Practic, judecătorii au decis că acesta nu reprezintă pericol public pentru a se impune luarea măsurii arestării preventive. Totul a început în urmă cu o săptămână, când Iaşar Menzat, aflat în stare de ebrietate, a lovit cu pumnul în faţă un poliţist local, care venise împreună cu mai multe poliţişti de la Ordine Publică, solicitaţi să intervină, întrucât Menzat făcea scandal în cartierul de romi. Mai mult, acesta a aruncat cu pietre în maşina Poliţiei. Comandantul Poliţiei Lumina, Ionel Muşat, i-a întocmit dosar penal pentru ultraj, urmând a-l propune spre arestare. Numai că, între timp, Menzat, ajutat de un apropiat al lui, afaceristul Adrian Bucăluţă, a încercat să-l mituiască pe poliţist cu suma de 500 de lei. Însă poliţistul anunţase DGA-ul care a efectuat un flagrant.

În timp ce afaceristul Bucăluţă nu a fost reţinut nici măcar o zi, pentru complicitate la dare de mită, Iaşar Menzat a fost propus spre arestare, în cele din urmă fiind lăsat în libertate, având obligaţia să nu părăsească localitatea, spre nemulţumirea poliţiştilor. Hotărârea Tribunalului a fost deja atacată cu recurs de către procurori. "A fost lăsat în libertate imediat ce instanţa s-a pronunţat. Nu a venit să-i fac program de prezenţă la Poliţie, aşa cum scrie în cuprinsul hotărârii. Trebuie să mă ocup de nemernicul ăsta. Părerea mea, ca poliţist, dar mai ales ca cetăţean, este că nu e corect. Păi, un nemernic ca ăsta, care loveşte un poliţist în cap, apoi încearcă să dea mită şi este prins în flagrant, nu e pericol public? Păi care mai este rolul pedepsei? Poliţiştii şi procurorii se luptă să îi aducă în faţa legii, iar judecătorii îi lasă în libertate, că nu sunt pericol public. Să vedem ce se va decide la recurs", ne-a declarat, indignat, şeful Poliţiei Lumina, Ionel Muşat. De precizat că, un caz asemănător, însă mai puţin grav, s-a înregistrat în comuna Deleni. Şeful Poliţiei de acolo, Ovidiu Vasile Velican, a fost ispitit de un infractor, Mihai Titi, cu suma de 500 de lei (ca şi în cazul Lumina), pentru a nu întocmi dosar penal, după ce a fost prins cărând mai multe materiale furate. Însă, în acest caz, nu s-a înregistrat nici o agresiune asupra vreunui poliţist, însă instanţa a decis arestarea preventivă a mituitorului, e drept, pentru o perioadă nu prea lungă. Însă a fost arestat. În cazul de la Lumina, Iaşar Menzat a lovit un poliţist, care a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale, dar a încercat să dea şi şpagă. Ghinionul lui că mai sunt şi poliţişti corecţi.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614