REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Agresorul poliţistului din Niculiţel, trimis în judecată

Agresorul poliţistului din Niculiţel, trimis în judecată

Replica API 26 ianuarie 2018 | 00:00 354

Scandalul pornit luna trecută, în localitatea Niculiţei, judeţul Tulcea, în care aun poliţist a scos pistolul în faţa unui agresor, s-a mutat în instanţă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Tulcea şi are ca obiect „ultrajul”. Reamintim că la începutul lunii decembrie 2017, un poliţist din localitatea Niculiţel a fost lovit peste faţă de un individ, Daniel Polţ, în timp ce îşi exercita atribuţiile de serviciu.

Mai exact, poliţistul tocmai încătuşase un individ recalcitrant, care îşi parcase maşina pe trecerea de pietoni şi care începusă să-şi exerseze toată gama de injurii, atunci când omul legii l-a legitimat. În acel moment, mai multe persoane aflate în zonă l-au înconjurat pe poliţist, l-au înjurat la rândul lor şi l-au ameninţat, iar unul dintre ei, cel menţionat mai devreme, i-a tras o palmă peste faţă. Poliţistul a scos pistoul pentru a se apăra, fără a face uz de el, dar, în schimb, i-a pulverizat spray lacrimogen celui care l-a lovit, iar întreaga scenă a fost mediatizată în scurt timp.

Daniel Polţ a fost reţinut iniţial, apoi arestat preventivpentru ultraj. Pe data de 21 decembrie măsura în cauză a fost verificată, iar judecătorii au dispus menținerea măsurii arestării preventive faţă de Daniel Polț, care a contestat decizia la Tribunalul Tulcea. Nu a primit clemenţă, întrucât magistrații au respins contestația și au menținut încheierea Judecătoriei, prin care Polț rămânea după gratii. Acum el a fost trimis în judecată şi urmează a da explicaţii în faţa judecătorilor instanţei de fond, pentru gestul său, acela de a lovi un poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614