0.4° Constanța Mie., 1 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6261
0.4° Constanța Miercuri, 1 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6261

Ai absolvit facultatea și ai licența? Poți deveni ofițer în Ministerul de Interne

A.F. 23 noiembrie 2022 | 21:13 3554

Preşedintele a promulgat legea care prevede că vor putea deveni ofiţeri MAI în grad de sublocotenent şi persoanele care deţin o licenţă în specializări necesare structurilor MAI.

Klaus Iohannis

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis prevede modificarea Legii privind statutul cadrelor militare, astfel încât  „în Ministerul Afacerilor Interne, ofiţerii în activitate provin şi din absolvenţi ai programelor de studii universitare de master profesional organizate în scopul formării ofiţerilor la instituţiile de formare profesională care pregătesc personal pentru nevoile instituţiei, destinate candidaţilor care deţin o licenţă în specializări universitare necesare structurilor instituţiei” să li poată acorda gradul de sublocotenent.

„Numirea în funcţii şi avansarea în grad a cadrelor militare în activitate cărora le sunt incidente reglementări profesionale specifice, stabilite la nivel naţional, se realizează în baza prezentului statut, cu respectarea condiţiilor stabilite prin reglementările respective”, mai arată sursa citată.

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Senatul a adoptat decizional inițiativa legislativă luna trecută, pe 31 octombrie.

Proiectul de lege este motivat prin necesitatea unei reglementări unitare „a situațiilor de dobândire a statutului profesional al personalului din Ministerul Afacerilor Interne, este necesară o intervenție normativă astfel încât statutul de cadru militar să poată fi dobândit și de către persoanele care dețin o licență în specializări universitare necesare structurilor instituției și care absolvă cursul de master profesional centrat pe dobândirea de competențe specifice necesare desfășurării activității în structurile în care sunt incidente prevederile Legii nr. 80/1995”.

De asemenea, motivarea inițiativei legislative mai arată că „astfel, și pentru structurile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, se va asigura posibilitatea instituirii unei rute alternative, de formare profesională inițială de nivel studii universitare de master destinata candidaților care dețin o licență în specializări universitare necesare acestora, sursa de natură să contribuie la acoperirea, într-o măsură semnificativă, a cerinței privind încadrarea cu personal calificat a posturilor deficitare prevazute a fi ocupate cu personal cu statut de ofițer”.

„Potrivit modificărilor aduse prin legea de aprobare, programele de master profesional organizate de Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza”, destinate formarii inițiale a ofițerilor, se aplica începând cu anul universitar 2022-2023, mai arată sursa citată.

Proiectul a fost adoptat și de Camera Deputaților pe 29 iunie, 2022, cu 220 de voturi „pentru”, 7 voturi „contra” și 53 de abțineri de la vot, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

Sunt niste nepotei si mai ales nepotele care din cauza inaltimii sau a carentelor in pregatirea sportiva si sau teoretica in domeniul istoriei Romaniei limbii romane limbii straine nu au putut lua examenul de intrare in Academia de Politie. Si atunci au facut dreptul la o particulara si au luat licenta cu bani si apoi au facut un master la Academia de Politie. Pentru ca sa te inscrii la master la Academia de Politie nu mai dai proba sportiva sau examene la romana istorie limba straina. Si nu dai nici testare psihologica la care pica cca 60 procente. Si uite cum in 5 ani ajungi ofiter fara sa treci prin Academia de Politie ca a dat lege Dulap Iohanis. Apoi nepotelele care au cam 26 ani stau doi ani acasa ca au ramas insarcinate dupa ce au facut oral unui sef. Apoi mai stau doi ani ca trebuie sa aiba doi copii. Apoi pleaca in misiune in Teatrele de Operatiuni cel putin doi ani. Revin pe post la Resurse Umane sau Juridic sau Contabilitate sau Control Proceduri Interne si dupa 20 ani de frecat menta in aceasta pozitie la 52 ani ies la pensie cu 2000 euro. Reteta de succes a incapabililor ajutati de legislatia tintita.
6
4

REPLICA

LOTO

6/49
9192523938
5/49
91138331417
joker
131033312820