REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ai gheaţă în faţa curţii sau a blocului? Primăria Constanţa te amendează!

Ai gheaţă în faţa curţii sau a blocului? Primăria Constanţa te amendează!

Replica API 8 ianuarie 2015 | 03:56 151

Sezonul sancţiunilor pentru cei care nu îndepărtează zăpada de pe trotuare

Sezonul sancţiunilor pentru cei care nu îndepărtează zăpada de pe trotuare

Străzile din municipiul Constanţa s-au transformat în adevărate capcane de gheaţă, iar numărul celor care ajung la spital cu entorse sau fracturi a crescut. Inspectorii Direcţiei Corpului de Control din cadrul Primăriei au somat 120 de agenţi economici, care activează pe bulevardele principale din municipiu, şi asociaţii de locatari să îndepărteze zăpada de pe trotuarele aferente imobilelor sau spaţiilor comerciale pe care le deţin. Cei care vor refuza să curăţe zăpada din faţa casei, sediului, magazinului sau blocului în care îşi petrec mare parte din timp vor fi amendaţi. Totodată, în locurile uşor accesibile şi sub o atentă supraveghere este solicitată de Primărie înlăturarea ţurţurilor care prin cădere pot periclita viaţa şi integritatea corporală a trecătorilor. În situaţiile în care accesul la ţurţuri este dificil sau imposibil, constănţenii sunt rugaţi să solicite sprijinul autorităţilor abilitate.

Agenţii economici din Constanţa sunt obligaţi să respecte prevederile Hotărârii de Consiliu Local (HCL) 444/2000, modificată şi completată, privind deszăpezirea. În caz contrar, vor scoate bani din buzunar. „Ieri (marţi -n.r.), au fost somate 120 de spaţii , iar cine nu s-a conformat, primeşte amenzi. Mă refer la cei de pe bulevardele principale. Zilele trecute n-am dat amenzi, n-au fost ninsori. A fost un strat mic de zăpadă care n-a făcut alunecuş şi n-a creat situaţii de coaste rupte , etc. Acum, e altceva. Îi avem în vedere şi în zilele următoare”, a declarat, pentru „Replica”, Ionuţ Pripiş, şeful Direcţiei Corp Control. Nici persoanele fizice nu scapă de amenzi. Şi ele sunt nevoite să respecte aceleaşi prevederi ale HCL din 2000. Cei care nu o vor face, riscă amenzi între 300 şi 500 lei, pentru persoane fizice şi 500 şi 1000 lei, pentru persoane juridice. De asemenea, refuzul posesorilor de autovehicule care, parcate pe arterele de circulaţie, blochează activitatea de deszăpezire, de a elibera carosabilul după ce au fost în prealabil anunţaţi se sancţionează cu amendă. Acţiunile de control referitoare la curăţarea trotuarelor de zăpadă vor continua în zilele următoare. În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire şi combatere polei ale operatorilor de salubritate, menţionăm că utilajele vor acţiona în tot municipiul pentru degajarea acumulărilor de zăpadă rămase pe arterele principale, dar şi în intersecţii şi în zonele cu trafic intens. Pentru a evita formarea poleiului se vor face tratamente cu materiale antiderapante pe arterele principale şi în zonele cu instituţii publice şi de interes social.

Mirela Sorina PASCAL, Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102