REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Airbnb va verifica toate ofertele de închiriere după uciderea a cinci persoane într-o casă din California

Airbnb va verifica toate ofertele de închiriere după uciderea a cinci persoane într-o casă din California

Replica API 8 noiembrie 2019 | 00:00 296

Brian Chesky

Portalul de închiriere de case particulare Airbnb a anunţat miercuri că doreşte să verifice toate ofertele de închiriere publicate pe platforma sa pentru a se asigura că sunt corespunzătoare, după uciderea a cinci persoane într-una din casele sale din California în noaptea de Halloween, relatează EFE.

Consilierul delegat al companiei, Brian Chesky, a asigurat că obiectivul Airbnb este de "a verifica 100 %" din anunţurile de închiriere din prezent şi până în 2020, ceea înseamnă garantarea identităţii tuturor persoanelor gazdă care şi oferă locaţiile pe această platformă pentru închiriere şi că fotografiile şi datele caselor lor sunt cele exacte şi respectă condiţiile de securitate.

La 31 octombrie, cinci persoane au murit şi mai multe au fost rănite de focuri de armă trase în timpul unei petreceri de Halloween, la care au participat peste o sută de invitaţi într-o casă închiriată prin intermediul Airbnb în localitatea Orinda din California.

Procesul de verificare nu implică totuşi ca inspectorii Airbnb să se deplaseze la sutele de mii de locaţii plasate pe platformă, ci ca platforma să ceară informaţii mai detaliate utilizatorilor cu privire la experienţele din timpul sejurului lor în respectivele case.

Compania cu sediu în San Francisco a precizat că toate acele case, care îndeplinesc după verificare noile standarde stabilite de Airbnb, vor fi "clar etichetate" iar de din 15 decembrie dacă un oaspete va reclama faptul că locaţia închiriată nu corespunde anunţului postat, îi vor fi restituiţi banii sau i se va oferi o alternativă similară.

La sfârşitul săptămânii trecute, la 48 de ore după uciderea a cinci persoane la Orinda, Chesky a anunţat că platforma a luat decizia de a interzice organizarea de petreceri în case închiriate, un anunţ primit cu scepticism în faţa îndoielilor privind punerea sa în aplicare. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614