REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ajutor pentru locuitorii afectaţi de explozia de la Medgidia

Ajutor pentru locuitorii afectaţi de explozia de la Medgidia

Replica API 7 martie 2014 | 00:00 202

Acţiune

Acţiune

Primăria municipiului Medgidia a sărit în ajutorul locatarilor afectaţi de explozia devastatoare. În urma unei expertize a Inspectoratului de Stat în Construcţii s-a stabilit că structura de rezistenţă a clădirii nu a fost afectată, iar imobilul oferă un mediu sigur locatarilor. Primăria Municipiului Medgidia a demarat o amplă acţiune pentru ca locatarii blocului să poată avea cât mai repede condiţii bune de locuit. Sunt implicate toate companiile furnizoare de utilităţi. Blocul şi apartamentele afectate au fost curăţate şi salubrizate a doua zi după incident, iar joi, administraţia locală a înlocuit 20 de uşi ale apartamentelor din scară, precum şi ferestrele a patru locuinţe afectate de incident.

În cursul zilei de miercuri, SC RAJA SA a înlocuit coloana de apă şi a reluat furnizarea apei potabile în blocul afectat. Compania de furnizare a energiei electrice a înlocuit coloana de alimentare şi tabloul de distribuţie, precum şi instalaţia de iluminat de pe casa scării. S-au instalat tablouri electrice noi şi a fost înlocuită instalaţia electrică acolo unde a fost cazul. În cursul zilei de joi s-au continuat lucrările şi se va relua furnizarea de energie electrică şi la celelalte apartamente. Firma de gaze a verificat instalaţia de pe casa scării, precum şi din interiorul apartamentelor şi a schimbat instalaţiile în trei apartamente de la etajul II, cel mai puternic afectat de incendiu, iar lucrările vor fi finalizate în decurs de 10 zile. În prezent, Poliţia Locală Medgidia împreună cu Jandarmeria asigură paza blocului şi a zonei. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la 50.000 lei şi a fost alocată din Fondul de Urgenţă al Primăriei Medgidia.

În ceea ce priveşte ajutorul acordat oamenilor, primarul Marian Iordache a declarat: "Ca urmare a anchetelor sociale realizate la blocul C1, scara B, am fost impresionat de consecinţele şi impactul negativ ale incendiului şi exploziei ce s-au petrecut marţi seară în apartamentul 29 şi care au dus la rănirea acelor oameni şi la importante pagube materiale atât la bunurile comune cât şi individuale ale locatarilor. Drama tuturor familiilor a constituit elementul care ne-a sensibilizat şi ne-a determinat să intervenim acordând ajutor de urgenţă, pentru ca viaţa oamenilor să revină la normal. Suntem alături de răniţi şi de cei care au suferit pagube şi îi sprijinim cu toate puterile după greaua încercare prin care au trecut. Până la sfârşitul săptămânii, facem ceea ce este omeneşte posibil pentru ca 19 familii din cele afectate să revină să locuiască în căminele lor, în condiţii normale".

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218