REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

AJUTOR UMANITAR pentru a salva viața unui fost pompier din Constanța

AJUTOR UMANITAR pentru a salva viața unui fost pompier din Constanța

Replica API 21 noiembrie 2018 | 00:51 475

Decebal Marian Șerban este un fost pompieri, actualmente șofer de TIR, care a suferit arsuri grave, într-un teribil incident care a avut loc la începutul lui noiembrie a.c., la Cernavodă. Rezervorul camionului pe care-l conducea a explodat, iar bărbatul a suferit arsuri pe 50% din trup. În prezent, el este internat în Spitalul Floreasca, dar singura lui salvare este transferul la o unitate din Belgia. Statul refuză să îi acorde transferul, astfel că familia și cunoscuții strâng bani pentru a-l transfera. Este necesară suma de 130.000 lire sterline.

Tragedia de la Colectiv nu a fost o lecție suficient de puternică pentru autoritățile române! Prin urmare, în continuare, sistemul sanitar din țara noastră se află în imposibilitatea de a trata pacienții cu arsuri grave. Unul dintre cei care au de suferit este constănțeanul Decebal Marian Șerban, fost pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța, în vârstă de 44 de ani. Bărbatul este în prezent șofer de TIR, iar la începutul lunii noiembrie a.c. a fost victima unui incident în urma căruia a suferit arsuri pe 50% din corp, adică pe partea de sus a corpului, pe piept, pe mâini, cap și căile aeriene. Pe 8 noiembrie a.c., pe când se afla la Cernavodă, rezervorul camionului în care se afla, a explodat.

În prezent se află în stare gravă, în Spitalul Floreasca din București. Familia a solicitat transferul acestuia la un spital din Belgia, dar cererea a fost respinsă, pe motiv că poate fi tratat și în țară. Drept pentru care, singura soluție a rămas transferul pe cont propriu. Pentru aceasta, însă, sunt necesari 130.000 lire sterline, pe care familia și apropiații se străduiesc să îi strângă, printr-o campanie lansată în mediul online.

„Vă rugăm din suflet să ne ajutați într-o problemă a unui prieten, soț, tată ars într-o explozie a unui rezervor de TIR la Cernavodă. Joi, 8 Noiembrie, de Sfântul Mihail și Gavril, la Cernavodă a avut loc explozia. De acolo a fost preluat de ambulanță fără medic și dus la Medgidia. De la Medgidia, l-au trimis la Constanța cu altă ambulanță, cu medic venit de la UPU Constanța, neintubat. A ajuns în UPU Constanța în jurul orelor 00:30. Acolo a fost intubat de urgență și transferat la Floreasca București. La ora 4:30 a ajuns. Are arsuri pe partea de sus a corpului, piept, mâini, cap și căile aeriene. Nu știm suprafață exactă, pentru că prima dată medicii au zis ca e pe 50-55% din corp acum spun ca 35%. Numele victimei este Șerban Decebal Marian din Constanța, fost pompier ISU Constanta. De la Floreasca nu ni se dă acceptul pentru transfer în Belgia. Starea lui se înrăutățește! Avem nevoie de ajutor să ne susțineti: un tată are dreptul să își crească copiii, Crăciunul se apropie familia trebuie reunită! Da, pentru o șansă la viață în spitalul din Belgia!”, transmit apropiații.

Bărbatul are acasă un băiețel de cinci ani și o fetiță de 11 ani. Cei care pot oferi și cel mai mic sprijin financiar o pot face accesând pagina de strângeri de fonduri „Alături de Decebal Marian Șerban”.

F.B.

Citește și: Petiție online pentru transferul unui constănțean ars la un spital în Belgia! România nu-l poate trata!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am citi articolul si am ramas bulversat. Sa dam o sansa banilor publici de la consiliul judetean prin care pot fi salvate 130.000 lire sterline atat de utile tocmai in Belgia unde moneda este Euro. Nimeni nu face o ancheta sociala sa constate ce avere are familia victimei care din prostia ei s-a autoincendiat dar nu e dispusa sa plateasca spitalizarea din banii agonisiti ci solicita mila publica
3
0
de la vicele CeJe, fara numar dar cu dedicatie pentru acest manelist prost ca noaptea care-si da foc singur si apoi isi trimite nevasta sa impresioneze cu lacrimi un judet intreg.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369