REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.9° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.9° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ajutorul de la Guvern pentru agricultură, așteptat până la finalul anului

Ajutorul de la Guvern pentru agricultură, așteptat până la finalul anului

Victor ROTARU 1 octombrie 2022 | 00:00 894

După o vară secetoasă și în toiul unui război la granițele țării, agricultorii, dar și cumpărători, nu duc o viață prea ușoară. Seceta și-a spus cuvântul, culturile fiind grav afectate de către acestea. Prin urmare, și noi, consumatorii, observăm periodic la raft cum cresc prețurile. În sprijinul agricultorilor a venit Guvernul, cu granturi de până în 120 000 de euro/ societate, dar care întârzie să apară.

Cu toate că seceta resimțită anul acesta nu s-a comparat cu cea din anul trecut, agricultorii din județul Constanța, dar și din țară în general, duc o luptă destul de lungă legată de granturile pe care Guvernul României ar fi trebuit să le ofere deja. Aceștia ar urma să primească, în funcție de societatea pe care o au, granturi chiar și de 120 000 de euro.  

Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea, Răzvan Filipescu, a declarat că agricultorii mai au de așteptat până la sfârșitul anului granturile, dar și că Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a înaintat o serie de propuneri privind despăgubirile de secetă, acesta declarând: „Granturile întârzie. A fost o sesiune de depunere de granturi pentru cei din agricultură și alimentație publică. Durează procedurile suplimentare de verificare și se vor aloca undeva pe la sfârșitul anului, din păcate. Erau foarte benefice în perioada aceasta, pentru că acum are nevoie fermierul. Din ce am înțeles, în perioada următoare, Ministrul Daea va ieși cu o serie de propuneri privind despăgubirile aferente culturilor afectate de seceta de anul acesta, dar încă nu se știe absolut nimic.
 

Granturile ar fi ajutat foarte mult fermiere pentru achiziția de îngrășăminte, de semințe, de material săditor, și ar fi ajutat cu lucrările de toamne. S-a însămânțat deja rapița, urmează grâul și ar fi  fost o mână de ajutor. Ne confruntăm cu creșteri mai de prețuri. Suntem singurul domeniu în care prețurile sunt cu 200 – 300% mai mari. Granturile sunt până la 120 000 de euro, în funcție de societăți, sunt sume semnificative.“, a mai declarat Răzvan Filipescu, vicepreședintele Asociației Producătorilor Agricoli din Dobrogea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Spui Ponta.cand spui Ponta spui Ghita.cand spui Ghita spui Coldea. Cand spui Coldea spui Sri. Qed.
0
0
de ce trebuie sa dea guvernul ajutoare, daca arendasii isi baga banii in buzunar,in fiecare an?? nu merita asa ceva ,si trebuie sai controleze sa fac ce fac ei cu gazul, k au masini,luxoase nu,ai mercedes, bmw, bentley etc,asta organele nu vad? rusineea
2
0
Razvanel, tu esti un securici, descendent direct din marele securoiu !!!
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369