REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Al cincilea suspect în cazul jafului de la Medgidia, un cerşetor care a primit 20.000 de lei să fie cărăuşul hoţilor

Al cincilea suspect în cazul jafului de la Medgidia, un cerşetor care a primit 20.000 de lei să fie cărăuşul hoţilor

Replica API 19 februarie 2014 | 00:00 234

S-a predat

S-a predat

Al cincilea suspect în cazul jafului de la Medgidia, care era plecat în Italia, a ajuns în ţară. Acesta s-a pezentat la Poliţie în cursul zilei de marţi, 18 februarie, în jurul orelor 11.00. Oamenii legii l-au reţinut, după care l-au prezentat Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare. Potrivit anchetatorilor, individul a fost foarte sincer şi şi-a recunoscut faptele. Ceilalţi patru, Bechir Mert, Aftanache Ionuţ, Silică Dumitru şi Geambec Engin, s-au ales deja cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei au fost ridicaţi în urma unor percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsiţi şi bani, ei fiind ascunşi în borcane şi ursuleţi de pluş.

Al cincilea suspect în cazul furtului din cadrul Oficiului Poştal de la Medgidia s-a ţinut de cuvânt şi a ajuns în ţară marţi, 18 februarie. Nu a stat pe gânduri şi a mers la Poliţie în jurul orelor 11.00, fiind audiat. Anchetatorii susţin că a cooperat, după cum a spus de la început, şi şi-a recunoscut faptele. Acesta a menţionat că nu a fost nimic premeditat şi au hotărât să fure seiful cu bani doar cu câteva ore înainte. Lui i-a revenit suma de 20.000 de lei, plecând imediat în Italia, acolo unde, după cum spun vecinii, se ocupa cu cerşitul. Nu este un om al străzii, are 22 de ani, o locuinţă, unde stă cu concubina, în Medgidia, însă, fiind ceva mai naiv, a fost ales în "echipă" pe post de cărăuş, pentru muncile brute din timpul acţiunii, pentru care a primit şi el o parte din bani. De cum au avut loc percheziţiile domiciliare, rudele au luat legătura cu el, iar acesta a sunat la Parchet, spunând că va veni în ţară şi va coopera. Aşa s-a întâmplat. Însă, banii nu-i mai are, i-a cheltuit pe jocuri de noroc şi petreceri. Ceilalţi patru, Bechir Mert, Aftanache Ionuţ, Silică Dumitru şi Geambec Engin, s-au ales deja cu mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Ei au fost ridicaţi în urma unor percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost găsiţi şi bani, ei fiind ascunşi în borcane şi ursuleţi de pluş. Reamintim că Poşta din Gara Medgidia a fost prădată vineri, 31 ianuarie. Dispariţia seifului cu bani a fost descoperită dimineaţa, la ora 06.00, când a fost dată alarma. Hoţii au lucrat ca în filme: au intrat în poştă, au luat seiful, l-au aruncat pe geam, l-au recuperat şi s-au suit - culmea! - în maşina poştei şi duşi au fost! Cheile maşinii se aflau chiar pe un birou, prin urmare totul s-a dovedit a fi floare la ureche. Ulterior, autoutilitara Poştei a fost găsită, abandonată la Castelu, însă nici urmă de bani şi de indivizii care au pus la cale întreaga acţiune. Potrivit oamenilor legii, toţi banii din seif au dispărut: iniţial, s-a spus că este vorba de 470.000 de lei, apoi angajaţii Poştei au revenit, spunând că suma se ridică la 250 de mii de lei - este vorba despre pensii şi alocaţii care urmau să fie achitate.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218