REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Al doilea candidat pentru șefia DNA!

Al doilea candidat pentru șefia DNA!

Replica API 24 august 2018 | 09:21 420

Ministerul Justiţiei a reluat în 6 august procedura de selecţie pentru funcţia de procuror-şef al DNA, după ce, la prima selecţie, ministrul Tudorel Toader nu a acceptat niciunul din cei patru candidaţi.

Candidaţii pot depune cererile de înscriere până vineri, 24 august, inclusiv, la Direcţia Resurse Umane din cadrul Ministerului Justiţiei.

Până acum şi-au depus candidaturile procurorul Paula Tănase de la Parchetul Curţii de Apel Galaţi şi procurorul militar Nicolae Lupulescu, a declarat pentru News.ro ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Paula Tănase are 47 de ani şi este procuror la Parchetul Curţii de Apel Galaţi, iar anterior, începând cu 2009, ea a lucrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

În perioada 2007-2009, Paula Tănase a fost procuror al Secţiei judiciar-penale din cadrul aceleiaşi instanţe, iar în perioada 2006 - 2007, procuror la Secţia Urmărire penală la aceeaşi instanţă. Ea a intrat în magistratură în 1996, ca procuror stagiar la Parchetu Judecătoriei Galaţi, după ce a absolvit Facultatea de Drept din Iaşi, cu media 9.46. Paula Tănase scria despre ea, în anul 2012, că deşi au existat perioade în care a instrumentat şi o mie de dosare pe an, avea "stoc zero de la o săptămână la alta" şi nu a avut "nicio restituire sau achitare în soluţiile de trimitere în judecată dispuse".

Ea a candidat şi în 2012 pentru conducerea DNA.

Nicolae Lupulescu are gradul de general-maior şi este procuror la Secţia Parchetelor Militare din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. El a fost detaşat la Ministerul Apărării Naţionale, în martie 2016, pentru o perioadă de trei ani, prin Hotărârea CSM nr. 148/ 2016. Lupulescu a candidat, în martie 2015, pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, alături de Ioana Albani, Daniel Horodniceanu, Giorgiana Hosu, Adrian Glugă şi Cătălin Borcoman.

În perioada 3-5 septembrie, candidaţii vor susţine interviul cu ministrul Justiţiei, iar în 6 septembrie ar urma să fie anunţate rezultatele selecţiei.

Propunerea/propunerile ministrului justiţiei va fi/vor fi înaintate Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori, în vederea obţinerii avizului acestei instituţii. Ulterior obţinerii avizului Consiliului Superior al Magistraturii, ministrul Justiţiei înaintează propunerea preşedintelui, în vederea numirii în funcţia de conducere.

Ministrul Justiţiei, Todorel Toader, declara că aşteaptă de la candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie un plan managerial care să conţină starea actuală a DNA, măsurile de îmbunătăţire a activităţii şi un grafic privind realizarea măsurilor.

"Un program managerial obligatoriu trebuie să cuprindă radiografia autorităţii DNA, obligatoriu trebuie să cuprindă măsurile şi graficul de realiare a respectivelor măsuri. Nu poţi face o chestiune descriptivă ce este DNA şi cât de bine a funcţionat el", afirma Toader.

El susţineacă exact acest lucru le-a lipsit celor patru candidaţi care au susţinut interviul pentru acest post.

Cei patru candidaţi pentru postul de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie au fost Florentina Mirică, procurorul şef al Serviciului combatere a corupţiei în justiţie din DNA, procurorul şef adjunct al DNA Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei judiciare penale din DNA Elena Grecu şi Cristian Lazăr, adjunctul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Prima selecţie pentru postul de procuror-şef al DNA a început în 9 iulie, imediat după anunţul privind semnarea decretului de către preşedintele Klaus Iohannis pentru revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi.

Citește mai mult pe Rtv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
criteriile de selectie sunt foarte clare. in primul rand se va aplica principiul cu cat nu te pricepi la nimic cu atat mai mari sunt sansele de a ajunge sef. ca procuror trebuie sa fi avut activitate si nu prea, eventual cateva dosare cu gainarii marunte in rest clasari si acorduri de recunoastere a vinovatiei. candidatii fie din DNA sau nu care au avut rechizitorii cu politicieni corupti, mai ales din partidul aflat la putere, nu au nici o sansa.
0
0
dragii mei, exista functii de demnitate publica in care se numesc persoane si functii de executie unde se prganizeaza concurs...este ca diferenta dintre mancare si mancarime....seamana dar sunt chestii total diferite
0
0
e ca la noi, te duci sa te asculte un prost numit politic in functie. Prostul stie de la inceput pe cine o sa numeasca, concursul fiind o formalitate. Ce ma intreb e ce cauta prietenul tau la interviu ? Daca el e alesul, foarte bine, sa se duca. Daca nu, isi pierde vremea legitimand mascarada de concurs cu prezenta lui.
1
0
Dar Dorel Toader a dat concurs cand l-au pus ministrul justitiei? Cum e sa te duci laninterviu si sa ai unul mult mai slab pregatit care tine interviul? Intreb pentru un prieten.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102