REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Al doilea echipament Real Time PCR a intrat în posesia SCJU Constanța

Al doilea echipament Real Time PCR a intrat în posesia SCJU Constanța

Replica API 26 mai 2020 | 00:00 1063

Crește capacitatea de testare la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

Cel de-al doilea echipament Real Time PCR primit în urma unei donații, a fost livrat la începutul acestei săptămâni. Aparatul a fost instalat iar personalul care lucrează în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, a fost deja instruit. Ca și primul echipament primit, și acesta dispune de un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice) și de un aparat Real Time PCR (acidul nucleic extras este amplificat într-un Real Time PCR si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Cele două echipamentele medicale au fost achiziţionate de două firme din Constanţa. Unul provine din Coreea de Sud și a fost livrat în luna aprilie. Tot atunci a fost înființat Laboratorul de Biologie Moleculară. Cel de-al doilea echipament a fost fabricat în SUA și a fost livrat zilele trecute. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

„Le mulțumim sponsorilor care au făcut posibilă această achiziție. Testările efectuate atât în rândul personalului, cât și în rândul pacienților, au crescut gradul de siguranță pentru toți cei care trec pragul Spitalului Clinic Județean de Urgență «Sf. Apostol Andrei» Constanța“. au transmis reprezentanții SCJU Constanța.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pai daca prioritatea lui Catzu erau privatii, nu sanatatea sau educatia....acum culegem roadele...
2
2
Pacat ca avem asa aparat dar nu avem oameni care sa lucreze pe el. Mergem tot inainte pe principiul lasa ca se pricepe unul sau altul. Pacat ca nici medici nu mai sut. Mori cu zile daca ajungi in SCJU. Nu te baga nimeni in seama ba din contra te mai iau si in suturi ca deranjezi oamenii pt un banal infarct sau alte probleme grave!
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614