REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Al patrulea transplant de plămâni din acest an, la Spitalul Clinic ''Sf. Maria''

Al patrulea transplant de plămâni din acest an, la Spitalul Clinic ''Sf. Maria''

Replica API 12 decembrie 2018 | 00:00 198

Echipa medicală de la Spitalul Clinic ''Sf. Maria'' a efectuat miercuri al patrulea transplant de plămâni din acest an, starea pacientului fiind una bună, se arată într-un comunicat al ASSMB.

Este vorba despre o femeie de 51 de ani din Iaşi, care se afla pe lista de aşteptare pentru operaţie.

"Intervenţia chirurgicală a fost complicată, deoarece pacientei i s-a montat o pompă exterioară, pentru a-i fi asigurată circulaţia sanguină, metodă pe care puţine spitale din Europa o folosesc. Femeia suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară şi avea şi emfizem pulmonar. După ce va parcurge toate etapele medicale, potrivit protocoalelor, şi va ajunge acasă, la Iaşi, pacienta va fi îngrijită chiar de mama primului beneficiar al transplantului de plămâni, Mugurel Amariei. El şi cel de-al doilea bărbat care au primit plămâni noi se simt excepţional, fac sport şi au luat în greutate peste 10 kg. Cel de-al treilea pacient se află acum în perioada de recuperare medicală postoperatorie", precizează sursa citată.

Managerul spitalului, dr. Narcis Copcă, a declarat că starea pacientei este bună, ea se află într-o secţie specială de terapie intensivă, unde este monitorizată.

''Iată că la doi ani de când echipa noastră medicală a fost trimisă în penal şi în derizoriu de Cioloş şi Voiculescu, am realizat patru transplanturi de plămâni, doar într-un an. Asemenea operaţii dificile se fac în străinătate doar în centre medicale cu extrem de multă experienţă", a spus managerul, citat în comunicat.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa muriti in chinuri bestiilor turbate care sfasiati oamenii de vii sa le dati organele altora care si-au batut joc de ele!
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108