REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
12.4° ConstanÈ›a Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Al treilea avion cu ajutoare umanitare din partea Chinei a ajuns în Venezuela

Al treilea avion cu ajutoare umanitare din partea Chinei a ajuns în Venezuela

Replica API 18 mai 2019 | 00:00 411

Un al treilea avion cu ajutoare umanitare din partea Chinei, cu 64 de tone de medicamente şi alte materiale medicale, a ajuns joi în Venezuela, a anunţat guvernul venezuelean, informează vineri AFP.

Aparatul a aterizat pe aeroportul din Maiquetia, lângă Caracas, cu o încărcătură de material medical şi chirurgical destinat spitalelor publice venezuelene, a precizat guvernul.

Aceste materiale medicale ar urma să remedieze în parte severa penurie din acest domeniu în Venezuela, lovită de cea mai gravă criză economică din istoria sa.

Primul avion chinez a ajuns în Venezuela la 29 martie, cu 65 de tone de ajutor umanitar, iar al doilea a sosit lunea trecută, cu 71 de tone. Un al patrulea zbor este prevăzut să aibă loc în următoarele două săptămâni.

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a aprobat în aprilie intrarea de ajutoare umanitare în ţara sa, în cadrul unui acord cu Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

Problema ajutorului umanitar este una dintre mize în confruntarea dintre Maduro şi opozantul Juan Guaido, preşedintele Parlamentului venezuelean care s-a proclamat în ianuarie preşedinte interimar al Venezuelei şi a fost recunoscut ca atare de circa 50 de ţări din 193, inclusiv de SUA.

În februarie, Guaido a încercat în zadar să obţină permisiunea de intrare în Venezuela pentru ajutoarele din SUA: Maduro a refuzat această operaţiune, considerând că este un pretext pentru pregătirea unei intervenţii militare străine menită să-l înlăture de la putere.

Primul ajutor al Crucii Roşii a ajuns în Venezuela la 16 aprilie, cifrându-se la 24 de tone.

Rusia, care susţine activ pe plan diplomatic guvernul preşedintelui Maduro, inclusiv în cadrul Consiliului de Securitate al ONU, trimite la rândul său ajutoare umanitare în Venezuela. Ea a început din martie să expedieze grâu şi medicamente în această ţară aliată.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
venezuela are cele mai mari rezerve de petrol din lume mai mari decat ale babuinilor laun loc si uite cat de otanjita este de jidanimea mondiala
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369