REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alan Merrill, compozitorul celebrei piese ''I Love Rock 'n' Roll'', a murit din cauza coronavirusului

Alan Merrill, compozitorul celebrei piese ''I Love Rock 'n' Roll'', a murit din cauza coronavirusului

Replica API 31 martie 2020 | 00:00 848

Alan Merrill

Foto: (c) Alan Merrill / Facebook

Cântăreţul, chitaristul şi compozitorul american Alan Merrill, în vârstă de 69 de ani, a murit în New York în urma infecţiei cu noul coronavirus, conform unui anunţ al familiei, citat de Entertainment Weekly, Billboard și Agerpres.

Merrill a fost cunoscut în special pentru compunerea melodiei emblematice "I Love Rock 'n' Roll", pe care a lansat-o cu trupa Arrows, în 1975.

Melodia a cunoscut un succes uriaş după ce a fost preluată de Joan Jett & the Blackhearts, ajungând pe primul loc în topuri în 1982.

Decesul muzicianului a fost anunţat de fiica sa, Laura, pe Facebook. "Coronavirusul l-a luat pe tatăl meu în această dimineaţă", a scris ea duminică. "Am avut două minute să-mi iau adio de la el înainte să fiu scoasă afară. Părea împăcat şi în timp ce ieşeam exista încă o licărire de speranţă că nu va fi o cifră în partea dreaptă a ecranului la ştirile CNN/Fox. Am parcurs pe jos cincizeci de străzi până acasă cu speranţă în suflet. Oraşul pe care îl ştiam era gol. Simţeam că sunt singura persoană aici şi poate că, într-un fel, aşa şi eram. Când am ajuns la uşa apartamentului am primit vestea că s-a dus", a scris fiica lui Merrill.

Merrill a fost inspirat să scrie "I Love Rock 'n' Roll" după lansarea single-ului "It's Only Rock 'n' Roll (But I Like It)" al formaţiei Rolling Stones. "L-am întâlnit pe Mick Jagger de câteva ori şi ştiam că avea legături cu Rupert Lowenstein şi oameni de acest gen... personalităţi", a povestit Merrill într-un interviu acordat songfacts.com. "Mi s-a părut că "It's Only Rock and Roll" era ca o scuză pentru acei prinţi şi prinţese cu influenţă cu care se cunoştea... aristocraţia. Asta a fost interpretarea mea ca tânăr: bine, iubesc rock and roll", a declarat el.

De-a lungul carierei, Merrill a cântat şi alături de muzicienii Rick Derringer şi Meatloaf, dar s-a axat pe o carieră solo.

Joan Jett i-a adus un omagiu lui Merrill pe Twitter. "Tocmai am aflat vestea îngrozitoare că Alan Merrill a decedar", a scris ea. "Transmit gândurile şi dragostea mea familiei, prietenilor şi comunităţii muzicale în ansamblu. Încă îmi aduc aminte cum urmăream Arrows la TV în Londra şi eram uluită de melodia care, după mine, se arăta a fi un hit. Cu profundă recunoştinţă şi tristeţe, îi doresc o călătorie sigură pe lumea cealaltă".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102