REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
11.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Alarmă de incendiu la o şcoală! 500 de elevi, evacuaţi în 3 minute!

Alarmă de incendiu la o şcoală! 500 de elevi, evacuaţi în 3 minute!

Replica API 16 decembrie 2016 | 00:24 422

S-a dat alarma de incendiu la o şcoală din Constanţa! Sute de elevi au fost evacuaţi de către cadrele didactice în numai 3 minute! Totul s-a petrecut joi dimineaţă, 15 decembrie a.c., la Şcoala Gimnazială nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanţa! Potrivit reprezentanţilor unităţii, joi, 15 decembrie a.c., 500 de elevi aflaţi în acel moment în clădire au fost evacuaţi în 3 minute din cauza mirosului de ars care s-a extins în toată incinta! Reprezentanţii ISU Dobrogea spun că nu au fost sesizaţi despre acest caz, însemnând că situaţia a fost ţinută sub control doar de reprezentanţii instituţiei de învăţământ.

Părinții elevilor au fost anunțați de incident și unii dintre ei au sosit numaidecât la școală pentru a se asigura că totul este sub control. “Am ajuns cât am putut de repede, în urma unui telefon pe care l-am primit. Am venit să văd despre ce a fost vorba, pentru siguranța copilului meu. Am vorbit cu directorul școlii și mi s-a explicat ce s-a întâmplat. Totul este sub control acum, elevii și-au reluat orele. ”, a declarat o mămică a unui elev al școlii. Directorul școlii a explicat reporterilor cotidianului “Replica” de Constanța despre ce a fost vorba mai exact. Potrivit acestuia, s-au luat primele măsuri de siguranță în caz de incendiu. Mirosul de fum a venit de la o clasă situată la parterul școlii. Aici un cablu electric s-a topit și a degajat mirosul de încins, de ars. "S-a simțit un miros puternic de fum, nu a fost fum... Preventiv, toți copiii au fost evacuați pentru că nu puteam să știm ce se întâmplă. Ulterior, noi am făcut verificări, nu am găsit nici o sursă de foc, iar mirosul nu mai era atât de puternic. Drept urmare, am hotărât, fiind și foarte frig afară și copiii micuți... am oprit curentul în toată școala, pentru că am intuit că de acolo a pornit, nu avem centrală, deci pe partea electrică putea să fie problema. După ce am oprit curentul, am băgat elevii în școală, am chemat o firmă care să verifice instalația electrică, s-a verificat și s-a constatat că a fost un arc electric la una dintre doze. Problema este rezolvată, însă vrem să o remediem total.", a declarat pentru Replica de Constanța, Ion Denis Ciorogaru, directorul Școlii Gimnaziale nr. 16 “Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanța. Acesta a menționat faptul că elevii au considerat inițial că acțiunea de evacuare face parte dintr-o simulare de incendiu, însă când au simțit mirosul de ars au realizat că este ceva serios. S-au mobilizat și au evacuate școala așa cum au fost învățați de reprezentanții ISU Dobrogea în cazul simulărilor de incendiu. “Școala Gimnazială nr. 16 “Marin Ionescu Dobrogianu” din Constanța desfășoară simulări de incendiu în fiecare trimestru. Ultima simulare a avut loc în urmă cu aproximativ două luni.”, ne-a mai precizat acesta.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102