REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALARMĂ LA DEZASTRU: de ce nu trebuie să intre în panică locuitorii din Constanța

ALARMĂ LA DEZASTRU: de ce nu trebuie să intre în panică locuitorii din Constanța

Replica API 27 aprilie 2018 | 00:25 427

Exercițiu

Exercițiu

Comitetul local pentru situații de urgență anunță că vineri, 27.04.2018, între orele 10:00 și 12:00, în municipiul Constanța se va desfașura un exercițiu cu tema: „Activitatea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Constanta şi a forţelor cuprinse în planul de urgenţă externă în cazul producerii unei explozii la casa pompelor de țiței”.

Exercițiul va începe prin introducerea semnalului „ALARMĂ LA DEZASTRE“ compus din 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauze de 10 secunde.

În situații reale, populația va respecta următoarele reguli:

- se deplasează rapid spre locuință;

- asigură protecția surselor de apă, organizează unele măsuri de protecție în case, prin acoperire și etanșeizare;

- își asigură rezerva de apă;

- se adăpostesc în locuință, în încăperea cea mai izolată de exterior și care asigură o etanșare mai buna la uși și ferestre;

- deschid radioul sau televizorul pentru a primi comunicatele depre situația creată și măsurile urgente care trebuie luate;

- își pregătesc mijloace improvizate de protecție pentru aparatul respirator și pentru întreg corpul;

- se pregătesc pentru evacuare, în cazul în care se dispune acest lucru.

Locuințele se vor părăsi numai la introducerea semnalului „ÎNCETAREA ALARMEI“ - sunet continuu de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

C.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Suntem TERMINATI...asta e concluzia cand vad caterinca de incercare de a ne da sperante false ca avem vreo sansa reala sa scapam in caz de orice, nu neaparat razboi, dar inteleg...asta e situatia, nu puteti sa ziceti si voi ca e de cacao ca sunteti ministere, asa ne predam neconditionat oricui. In fine, sa mai traim 1918 ani... din anul 100 suntem aici si ne tinem bine.
3
0
Nu s-a auzit nici-o sirena in Tomis Nord.
3
0
Transmiteti desteptilor de la ISU ca in caz de ceva grav nimeni nu sta sa numere secundele alarmei pentru a determina ce tip de alarma e, ca e de cutremur, ca e de dezastru, ca e de nor radioactive, sau mai stiu eu ce. Proceduri,, romanesti'' fara finalitate. Degeaba se spune ce sa se faca. Ne-am saturat de,, hai sa facem ceva sa aratam ca ne implicam". Aplicabilitatea este zero. Vai de noi in caz de un dezastru, o sa fie haos.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218