REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă! Un deţinut a fugit de la punctul de lucru. În august era programat pentru comisia de liberare

Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă! Un deţinut a fugit de la punctul de lucru. În august era programat pentru comisia de liberare

Replica API 3 iunie 2013 | 00:00 202

L-aţi văzut? Şi-a luat tălpăşiţa de la o lucrare a JT Group Oil

L-aţi văzut? Şi-a luat tălpăşiţa de la o lucrare a JT Group Oil

Alarmă la Penitenciarul Poarta Albă! Un deţinut a fost declarat dispărut, poliţiştii organizând mai multe filtre în judeţ pentru prinderea acestuia. Alexandru Puenaru, condamnat la 3 ani pentru furt, în vârstă de 28 ani, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat. Deţinutul în cauză făcea parte dintr-un grup de 20 deţinuţi, care executa muncă necalificată din data de 22.05.2013, la o clădire aflată în construcţie, în localitatea Constanţa.

"Persoana privată de libertate executa pedeapsa în regim semideschis şi urma să fie analizat în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată la începutul lunii august 2013. În vederea capturării deţinutului au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv: blocarea căilor de acces - posibile direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de urgenţă a mai multor echipe de căutare formate din personalul unităţii, precum şi cooperarea cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa", spun reprezentanţii Penitenciarului Poarta Albă. Bărbatul, în vârstă de 28 ani, cu domiciliul în localitatea Giurgiu, are constituţie slabă, înălţimea de 175 cm., păr şaten închis şi, la momentul părăsirii punctului de lucru, era îmbrăcat în pantaloni scurţi, un tricou de culoare roşie inscripţionat cu un desen cu flăcări, şi pantofi tip sport. De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului. "Deţinutul se afla la un punct de lucru, pe Filimon Sârbu din Constanţa, la societatea JT Group Oil. Îşi desfăşura activitatea la un bloc, muncă necalificată, alături de alţi 20 de deţinuţi. Aceştia erau supravegheaţi de doi angajaţi ai Penitenciarului Poarta Albă. După pauza de masă, în jurul orei 13.30, nu a mai fost de găsit. Mâncarea a fost adusă de la unitatea penitenciară. A mâncat, s-a dus să ia o roabă şi nu s-a mai întors. Deţinutul lucra de puţin timp acolo. A fost selecţionat la muncă pe 16 mai. Am declanşat o anchetă, am fost şi la poliţie, la locurile unde credem noi că ar putea merge şi sperăm să-l găsim", a declarat, pentru "Replica", comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă, directorul Penitenciarului Poarta Albă. Directorul penitenciarului nu îşi poate explica gestul deţinutului. "Mai avea două luni până intra în comisia de liberare. Avea şanse să fie liberat. Nu a avut abateri. În august trebuia să plece acasă, nu ştiu ce a fost în mintea lui", a declarat comisarul şef de penitenciare Gelu Dănuţ Dincă. Menţionăm faptul că imobilul la care deţinutul îşi desfăşura activitatea aparţine societăţii JT Group Oil, societate controlată de familia liberalului Jean Paul Tucan. Bărbatul a fost dat în urmărire la nivel naţional, şi au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situaţii, respectiv verificarea tuturor autoturismelor şi instituirea de filtre rutiere în posibilele direcţii de deplasare a acestuia. Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze 112.

A.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367