REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALARMANT! 25 de persoane au MURIT de CORONAVIRUS, într-o săptămână, la malul mării

ALARMANT! 25 de persoane au MURIT de CORONAVIRUS, într-o săptămână, la malul mării

Replica API 9 noiembrie 2020 | 13:36 3006

Douăzeci și cinci de constănțeni au decedat în săptămâna 2 – 7 noiembrie a.c., din pricina coronavirusului. Printre comorbidități, cele mai multe persoane au avut și hipertensiune arterială, diabet și multe alte afecțiuni care, corelate cu virusul Sars-Cov2, au dus la deces.

În România crește dramatic numărul de infectări dar și cel de decese. Într-o săptămână, țara noastră a bătut recorduri peste recorduri iar de la 3-4 mii de cazuri noi, confirmate în 24 de ore, s-a ajuns la peste 10.000. Aceste lucruri i-au determinat pe oficiali să ia decizia de a carantina parțial România. Cât despre numărul deceselor, nici el nu este prea scăzut. De exemplu, la Constanța s-au înregistrat nu mai puțin de 25 de decese în săptămâna 2 - 7 noiembrie, fapt ce ar trebui să facă populația să conștientizeze pericolul.

Hipertensiunea arterială, principala comorbiditate

Ce-i drept, niciuna din persoanele decedate nu era într-o stare de sănătate perfectă, mai toți având și comorbidități. De exemplu, nu mai puțin de 11 persoane au avut printre comorbidități hipertensiunea arterială, însă întâlnite au fost și comorbidități precum: insuficiență renală, diabet zaharat tip II, fibrilație arterială, obezitate, dar și altele.

Cele mai multe decese, la Medgidia

În ceea ce privește spitalele unde cele 25 de persoane și-au dat ultima suflare, vă putem prezenta următoarele date: la Spitalul Municipal Medgidia - 10 persoane, la Spitalul Județean de Urgență Constanța - 8 persoane, Spitalul de Boli Infecțioase - 4 persoane, Spitalul Municipal Mangalia - 2 persoane și una la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” - o persoană, aici fiind vorba despre șeful ISU Dobrogea, Daniel Popa: „Deces nr 151: Bărbat, 57 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, obezitate, gută), decedat în 04.11, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș””, este notat în comunicatul oferit de Prefectura Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La cate milioane de prostalai sunt in Romania,chiar daca mai mor un milion de Covid,tot vor fi din astia cu gura mare si cu fite in cap. Din pacate nu mor doar prostii ci este tragic ca ne mor asistente,medici si pacienti nurmali la cap care au avut ghinionul sa fie infectati de cretini ce fac boala asimptomatic. Daca ar crapa numai prostii nu ar fi nimic,sunt cel putin sase milioane din ei,asta dupa rezultatele voturilor de atatiia ani cat s-a tot votat imbecil si avem asa fapturi la conducere.
2
0
panica,la populatia Ctei ar tb sa moara de batranete,pe zi ,cam 30-40 de oameni,nu din accidente de masini,tineri,etc,..deci de batranete,din cei 25 morti de covid,cati sunt erau deja batrani sau au fost f bolnavi?
2
1
Covid asta exista, ca-l traiesc pe pielea mea. Nu este de speriat,dar nici de ignorat. O zi este grea, apoi iti revii usor usor. Aici nu e vb de psd sau pnl, aveti grija de voi.
1
1
Au murit prea putini pentru prosti care tot in popi de genul Snagoveanu si in PSDisti cred,adica astia care indeamna la ignorarea tuturor masurilor de protectie anti COVID.
2
1
Jai sictir cu informatiile de cacat !Numai de curvid mor oamenii?
0
3
esate o cifra normala . de ce ne isterizam ?
2
2
va incepe tare si in cernavoda, gasti, gratare muzica manelista,tineri in grupuri cu bautura in nas,politia trece si se uita in sens opus !
4
1
la mai multe! se mai racoreste de taranoi care nu cred in virus,acuma credeti? faceti loc la ati, mai putini tigani si machidoni pesedisti,mai mult aer curat ptr noi!
4
2
Dar voi de la Replica, de unde stiti ca nu murit de alte boli? Pe voi cu cat va plateste PNL?
8
9
Titlu de cacat
7
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218