REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALARMANT! Constanţa, în topul judeţelor la naşteri premature. De ce s-a ajuns în această situaţie şi ce se poate face

ALARMANT! Constanţa, în topul judeţelor la naşteri premature. De ce s-a ajuns în această situaţie şi ce se poate face

Replica API 18 noiembrie 2017 | 00:24 344

Pe de altă parte, este important și ca prematurii să primească îngrijiri medicale la cele mai înalte standarde. În prezent, Secția de Terapie Intensivă Neonatologie a Spitalului Județean Constanța este supusă unui amplu proces de modernizare. Fundația „Dăruiește Aripi” alături de Fundația Vodafone strâng fonduri pentru reabilitarea secției, lucrări care au demarat deja, dar și pentru dotarea acesteaia cu cele mai performante echipamente medicale. Astfel încât, secția să concureze cu cea de la Spitalul Marie Curie din București. De altfel, medicii constănțeni merg la spitalul bucureștean pentru a se familiariza cu echipamentele medicale respective.

După reabilitare – medicii speră să aibă o secție nouă până la sfârșitul lui 2018 – secția va avea capacitatea să îngrijească mai mulți prematuri decât în prezent.

Cei care doresc să susțină acest proiect, pentru copiii județului Constanței, a pot face donând. Companiile, de exemplu, pot contribui cu 20% din impozitul pe profit sau cu donații în lei sau euro, în conturile asociației.

Titular cont: Asociația DĂRUIEȘTE ARIPI

CUI: 314 827 67

IBAN LEI: RO 70 BTRL RON CRT 020 750 3901

IBAN EURO: RO 20 BTRL EUR CRT 020 750 3901

Banca: BANCA TRANSILVANIA, sucursala Constanța

COD BIC/SWIFT: BTRLRO22

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Neonatologia este printre cele mai proaste si imputite sectii din spital. Nimic despre numarul copiilor, mamicilor si cadrelor medicale infestate in spital? Ca si restul sectiilor cu probleme, psd-istii cer bani si donatii pe care le fac praf pentru ca la conducere raman aceleasi cadre medicale incompetente si corupte din jegul psd-ist.
1
0
ai dreptate la unele facultati medicina se intra cu 6 sau cu 5. Nu la cele mari si vechi. insa si la asisetnete e la fel, nu mai sunt asistentele de alta data. sunt scoli de asistente chiar la constanta sunt cateva private unde nu invata nimic nu stiu sa se spele pe maini si nu stiu sa puna o branula. la asa medici asa asistente si asa pacienti, ignoranta totala
3
0
moarte tiganilor !!!
7
0
Ce ii mai ridicati in slavi pe medici, saracii de ei, nu mai pot de cat de mult lucreaza, dupa voi doar medicii lucreaza in spital, nici o vorba despre asistente, ele nu exista... Ca alearga intre incubatoare, au grija de copii nostri, de ce sa vorbim... De ce sa spunem o vorba buna si despre ele... Mi-e scarba de cat de nerecunoscatori suntem, dar de, ele nu au studii superioare, dar in practica si experienta multe dintre ele ii depasesc pe tinerii nostri medici, ca facultatea de medicina e cam o gluma acum, pile si media 6 la examenul de admitere... Vai de capul nostru cu viitorii medici...
7
2
In Cta,populatia de tigani fiind in crestere,din cauza partidului rosu care le pompeaza ajutoare si cazurile de nasteri premature sunt in crestere.Pai ce sa faca si ei,noi muncim si ei caca la puradei.In curand in Dobrogea ,romanii ,vor fi o minoritate.
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218