REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ALARMANT! Din ce în ce mai MULŢI TRAFICANȚI și CONSUMATORI de DROGURI îşi fac CUIB pe LITORAL

ALARMANT! Din ce în ce mai MULŢI TRAFICANȚI și CONSUMATORI de DROGURI îşi fac CUIB pe LITORAL

Replica API 7 august 2020 | 00:00 1829

Odată cu începerea sezonului estival, pe litoralul românesc se pare că s-a deschis și sezonul la... consumul de substanțe psihoactive. Astfel, polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța, sub coordonarea DIICOT, au avut de lucru în această perioadă atât cu consumatorii de droguri dar și cu traficanții. Principalele puncte de comercializare dar și de consum au fost, ca în fiecare an, stațiunile de la malul mării, în special Mamaia si Vama Veche.

Vama Veche, principala țintă a controalelor

Vama Veche, stațiunea celor boemi, a devenit principala țintă a polițiștilor de la BCCO Constanța. Astfel, în urma unui control efectuat în nopțile de 20 spre 21 și 27 spre 28 iunie, aceștia au depistat în flagrant delict 12 persoane, fiind constatate 12 infracțiuni de deținere de droguri de risc și de mare risc. Cu ocazia acțiunii, polițiștii au ridicat, în vederea indisponibilizării, diverse cantități de cannabis, cocaină, MDMA cristale și pastile ecstasy. În cauză au fost întocmite dosare de cercetare penală. Un alt control, desfășurat, de asemenea, în Vama Veche, în 5 iulie, s-a concretizat cu 15 infracțiuni de deținere de droguri de risc și de mare risc, fiind depistate 15 persoane. Au fost ridicate, în vederea indisponibilizării, droguri din categoriile cocaină, ecstasy, ketamină, MDMA, precum și un grinder metalic cu urme de materie vegetală. În cauze, au fost întocmite dosare de cercetare penală conform Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Tânăr prins drogat la volan

Tot în această stațiune, dar de data aceasta la volan, a fost depistat un tânăr care a condus un autoturism pe strada Nichita Stănescu din localitatea Vama Veche, fiind sub influența băuturilor alcoolice și a unor substanțe psihoactive. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru cannabis. În urma verificărilor, polițiștii au găsit asupra sa fragmente vegetale de culoare verde-olive cu miros înțepător, acestea urmând a fi predate Brigăzii de Combatere a Criminalitătii Organizate Constanța, în vederea continuării cercetărilor. Tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală.

Flagrant în Mamaia, dar și în Năvodari

Alexandru Stoica, din Năvodari, a fost filat de anchetatori o perioadă. Ulterior, un investigator sub acoperire a luat legătura cu el, dându-se drept client, și i-a cerut canabis și cocaină, iar tânărul a fost de acord să ”onoreze” cererea. Astfel, locul de întâlnire a fost în stațiunea Mamaia, pe 22 iulie. Acesta avea la el 3 grame de canabis și 2 de cocaină. Acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Etnobotanice descoperite la Năvodari

Tot pe 22 iulie, oamenii legii, sub coordonarea DIICOT, au efectuat percheziții, tot în Năvodari, în două dosare separate. În unul este vorba de un cuplu, care comercializa cannabis și etnobotanice, fiind vorba despre Iordache Ionuț Viorel și Deliu Florina. Ambii au fost arestați. Al doilea dosar îl vizează pe Gheorghe Talpău, cunoscut cu antecedente penale. Acesta comercializa MDMA și etnobotanice. Și el a ajuns în arest. Se pare că toți inculpații ar avea legături între ei, însă cercetările continuă.

Citește și

Acțiune în Vama Veche, 12 persoane prinse cu droguri VIDEO

FULL de DROGURI în VAMA VECHE: de la COCAINĂ la MDMA!

FLAGRANT în VAMA VECHE: VINDEA CANABIS și AMFETAMINĂ!

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erdal gezolu vinde pe general man
0
0
Copii de 16-17 ani intra in posesia drogurilor datorita lui Arif Erol care vinde in zona casei de cultura si acesti copii din urma se duc si se bat acasa cu parintii pentru bani ca sa ii aduca lu nenorocitul asta ! Diicot sesizati va Arif Erol vinde unor copii
0
0
Iti dau o idee.Mergi la politie si spune ce ai pe suflet .Poti sa le dai si adresele despre care pretinzi ca le stii.
0
0
DE LOCURILE TRADITIONALE CARE DE LUNI SI CHIAR DE ANI BUNI UNDE EU STIU CA SE VAND DROGURI . VAD CA POLITIA NU ARE NICI O TREABA . CEL PUTIN 4 ADRESE IN MUNICIPIU CONSTANTA CUNOSC UNDE SE VAND ETNOBOTANICE . ADRESE CARE SUNT INPRESTIATE PRIN ORAS . NU SUNT DOAR VORBE CE SPUN . CHIAR VAD CA ACTIVITATEA NU LE ESTE INTRERUPTA SI NENOROCESC O GROAZA DE TINERI . SOCIETATE CORUPTA SI FARA PRINCIPII . NE MAI MIRAM DE CE CLANURILE AU LUAT ATATA AMPLOARE SI PAR DE NEOPRIT . PENTRU CA DACA INFRACTIONALITEA NU ESTE STARPITA INCA DIN FASA , VEDEM ACUM UNDE SA AJUNS . SI JUDECATORI MAI PUTIN INDULGENTI .
0
0
nu avem politie si justitie si servicii. Aaa, ultimii nu mai au voie sa ii inregistreze. Le afecteaza drepturile. Traiasca ciordache si gasca lui.
0
0
Raducanu Raducanu Raducanu cand?
3
0
bratara de aur, drogurile sunt cautate , vandute faci bani frumosi pana te prinde dupa cativa ani !
2
0
Pai si unde vrei sa isi faca cuib daca am ajuns groapa de gunoi a Romaniei ? Multumim Mazare, Fagadau, Palaz, etc...
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218