REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
12.3° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ALARMANT: mai bine de jumătate dintre şoferi vorbesc la telefon, la volan, iar peste 70% dintre pietoni traversează AIUREA

ALARMANT: mai bine de jumătate dintre şoferi vorbesc la telefon, la volan, iar peste 70% dintre pietoni traversează AIUREA

Replica API 18 octombrie 2017 | 00:00 362

Acestea sunt o parte din rezultatele îngrijorătoare ale unui sondaj realizat, în ultimele luni, în cadrul campaniei naționale de siguranță și prevenție rutieră „Fii treaz la volan!”.

Campania, ajunsă, în acest an, la cea de-a doua ediţie, este iniţiată de APPA - Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor şi a avut loc în perioada iulie - septembrie 2017 cu sprijinul Poliţiei Române, ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiară şi BAAR - Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România.

În urma consultării a peste 8.000 de șoferi și pietoni, rezultatele arată că românii nu au o conduită preventivă când vine vorba de participarea la trafic. 60% dintre şoferii români vorbesc la telefonul mobil atunci când conduc fără a folosi un handsfree, un șofer din cinci a condus sub influenţa alcoolului cel puţin o dată.

Pe de altă parte, peste 70% dintre pietoni traversează neregulamentar cel puţin ocazional, iar mai mult de jumătate dintre aceştia sunt atenţi la telefonul mobil atunci când merg pe stradă, iar 77% dintre biciclişti nu folosesc niciun fel de echipament de protecţie atunci când circulă cu bicicleta. În ceea ce îi privește pe motocicliști, unul din cinci are obiceiul să se strecoare printre mașini, în trafic.

„Distragerea atenţiei este o altă problemă care poate creşte riscul unui accident rutier. Peste 60% dintre pietoni sunt atenţi la ecranul telefonului mobil în timp ce merg pe stradă (scriu mesaje, se joacă etc.) - 49% fac acest lucru ocazional, în timp ce 12%, foarte des”, au precizat reprezentanții campaniei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa este,printre soferi sunt foarte multi bolovani,care cand coboara de la volan sunt pietonii idioti. Daca doar ei ar crapa in accidente,nu ar fi paguba pentru societate. Din pacate insa,acesti babuini la volan iau vietile nevinovatilor,inclusiv ale celor din masinile cu care merg si care si-au pus increderea ca dobitocul ii duce unde au treaba,nu la moarte ori la schilodire pe viata. Degeaba sunt stirile la TV,degeaba se vad chiar pe traseu accidentele,boul tot bou ramane ,pana crapa dracului,nu vrea deloc sa se indrepte.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218