REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ALARMANT! MAME DIN COPILĂRIE! Din ce în ce mai multe minore aduc pe lume prunci! Iată care este situația la Constanța!

ALARMANT! MAME DIN COPILĂRIE! Din ce în ce mai multe minore aduc pe lume prunci! Iată care este situația la Constanța!

Replica API 29 aprilie 2019 | 20:32 489

România se află, potrivit unui studiu Eurostat din 2019, pe primul loc în ceea ce privește rata nașterilor în rândul adolescentelor și pe ultimul loc în ceea ce privește rata nașterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani.

România se află, potrivit unui studiu Eurostat realizat în 2019, pe primul loc în ceea ce privește rata nașterilor în rândul adolescentelor. Procentul la nivel național este de 12,3%, mult peste media europeană, de 4%. În țara noastră, unul din zece copii are o mamă adolescentă, situație regăsită și la nivelul Bulgariei, unde rata minorelor devenite mame atinge un procent de 11,9%, conform Mediafax.

Bulgaria și România sunt urmate de țări precum Ungaria, cu 9%, Slovacia, cu 8,4% și Letonia, cu 5,5%. La polul opus al clasamentului se află țări precum Italia, Olanda și Slovenia, unde procentul adolescentelor devenit mame scade sub 2%.

În ceea ce privește rata nașterilor în rândul femeilor de peste 40 de ani, România ocupă ultimul loc în clasamentul realizat de Eurostat, procentul la nivel național fiind în acest caz de doar 1,6%. România este urmată de țări precum Malta, unde procentul înregistrat este de 1,7% și Republica Cehă cu 1,8%. În cealaltă extremă, sunt incluse state precum Italia și Spania, cu procente de 8%, respectiv 7,4%, aici fiind înregistrate și cele mai mari rate ale nașterilor din rândul femeilor de peste 40 de ani la nivelul Uniunii Europene.

În majoritatea statelor europene, femeile au dat naștere primului copil în jurul vârstei de 20 de ani. Excepții notabile au fost înregistrate în Spania, unde 61,6% din femeile care au dat viață pentru prima dată aveau vârste de peste 30 de ani, Grecia cu 57,2% și Italia cu 56,2%.

Potrivit statisticii realizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța, la nivelul județului nostru, numărul adolescentelor care au adus copii pe parcursul anului 2018 a fost în creștere față de anii anteriori. Astfel, dacă în 2016 au fost înregistrate 130 de cazuri, iar în 2017 numărul cazurilor a scăzut la 105, în 2018 au fost înregistrate 195 de mame adolescente, cu vârste între 14 și 17 ani, care au adus copii pe lume. Cele mai multe mame-minore au fost din mediul rural – 114, în vreme ce 81 locuiau în orașele din județul Constanța.

Pe de altă parte, este îmbucurător faptul că în majoritatea cazurilor, pruncii au ajuns în sânul familiei. Astfel, specialiștii DGASPC Constanța au intervenit în 166 de cazuri cu risc de abandon, consiliind atât proaspăta mămică, dar și familia acesteia. În final, 161 de prunci au ajuns în grija familiei, în vreme ce cinci bebeluși născuți de mame minore au fost preluați de specialiștii DGASPC Constanța, afându-se în prezent în grija asistenților maternali.

F.B.

Citește și: Semnal de alarmă: numărul MAMELOR MINORE, în creștere la Constanța!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
principalii vinovati si raspunzatori,sunt numai parintii..ei nu mai dau educatie copiilor...stau cu castile in urechi,si butoneaza..ce dracu gasiti in telefoanele alea...zici ca-i satana pe pamant si toti il cauta...cum sa fie educate fetele de scoala cand tocamai parintii le asigura cate un amant...ca sa nu sufere copila...ca doar si colega ei de clasa a lll a are un amant..si care sta cu ea ca sa nu se sperie...mamelor de sunteti mame...ce rusine...
3
0
La noi se face mai mult sex clasic,in alte tari mai mult oral.
0
0
Femeile sunt bune de nascut de la 14 ani. De aia au uter,
1
0
Foaie verde de trifoi, juganiti-i pe cioroi!
4
0
Pirandele si rapandulele fata de mici, ca se dau alocatii.
5
0
Scoala e vinovata --ministra face sc oblig d e 15 ani in loc sa bage curs de cum sa te pregatesti ptr viata la ce virsta sa ai copii etc ---media nu face educ arata toate panaramele Rominiei ---CNA urmareste doar partea politica
0
2
Pai destul cate avorturi au facut mamale acestor copile nevinovate. Intelepciune drepti ca talpa iadului va asteapta. HRISTOS E VIU si nu-i tigan si nici moldovean ci eu vreu copii nu carne de tun pentru satanisti.
5
2
Media e cea vinovata de dezastrul din tara.De 30ani promoveaza prostitutia,pornografia, analfabetismul,incultura,tiganii,tate si cururi,desfrau,scursurile sociale.Ar trebui judecati si inchisi pt ce au facut.Cand tinerii vad ca important in viata este doar sa ti-o tragi cu unul cu bani,cand vad ca doar despre sex se vorbeste la toate emisiunile, inclusiv cele politice,nu au cum sa faca altceva caci nu au cu ce compara,nu li se prezinta alternative. Media corupta doar despre sex are voie sa vorbeasca,caci asa primeste ordine de la cei ce o platesc,nu despre economie,transporturi,sanatate,comert
12
2
cu cat mai tinere cu atat mai ....bune, sa faca copii si sa i abandoneze strazii!
3
4
HRISTOS a INVIAT. Poate poate asa vom avea un NOU Drakulea care sai ridice din M-ue sd pe jindari, MIHAI VITEAZU care sa-i sarute mana cu sabia legionarilor IEZUITI ai lui PAPA sau un STEFAN CEL MARE care le tine piept MUSULMANILOR adusi de MAKRO si MERKEL. DOAMNE AJUTA.
4
3
Luati ajutoarele sociale la ciori si cei de la sate si o sa scada .Statul e de vina traiesc di alocatia copiilor
12
1
curvele dracului..!!!
11
3
Asta e educatia primita in familie si din mass media
13
3
Ciorile si moldovenii redusi care traiesc din alocatiile copiilor in loc sa frecventeze munca
13
6
Lipsa de educatie,programele sociale care incurajeaza nasterile tocmai in randul paturilor defavorizate, care traiesc din alocatiile copiilor fara a mai fi nevoite sa munceasca.La polul opus,vorbim despre mame care pun cariera inaintea vietii personale,in dorinta de a asigura viitorului copil un trai linistitor si un viitor sigur.In ambele cazuri statul este vinovat pentru ca nu gaseste si nu vrea sa gaseasca,solutia corecta
16
4
A crescut tmperatura globala si le mananca bazdacu,,si trage cu ciocanu.
8
4

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367