REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Alarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Alarmant: Poliomielita se răspândește discret pe întreaga planetă

Replica API 16 august 2022 | 16:59 637

Virusul poliomielitei a fost găsit în apele reziduale din New York, un alt semn că boala, care nu a mai fost observată în SUA de un deceniu, se răspândește discret în rândul persoanelor nevaccinate, au declarat vineri oficialii din domeniul sănătății.

Prezența poliomielitei în apele reziduale ale orașului sugerează o probabilă circulație locală a virusului, au declarat departamentele de sănătate ale statului New York, potrivit apnews.com, citat de stiripesurse.ro.

Comisarul de stat pentru sănătate, Dr. Mary T. Bassett, a declarat că detectarea poliovirusului în probele de apă uzată din New York este alarmantă, dar nu surprinzătoare.

"Riscul pentru newyorkezi este real, dar apărarea este atât de simplă - vaccinați-vă împotriva poliomielitei", a declarat într-o declarație comisarul pentru sănătate al orașului New York, Dr. Ashwin Vasan. "Cu poliomielita care circulă în comunitățile noastre, pur și simplu nu există nimic mai esențial decât vaccinarea copiilor noștri pentru a-i proteja de acest virus, iar dacă sunteți un adult nevaccinat sau incomplet vaccinat, vă rugăm să alegeți acum să vă vaccinați. Poliomielita poate fi prevenită în totalitate, iar reapariția sa ar trebui să fie un apel la acțiune pentru noi toți."

În New York, o persoană a suferit o paralizie în urmă cu câteva săptămâni din cauza unei infecții cu poliomielită în Rockland County, la nord de oraș. S-a constatat că probele de apă reziduală colectate în luna iunie atât în Rockland, cât și în comitatul adiacent Orange County conțineau virusul.

Majoritatea persoanelor infectate cu poliomielită nu prezintă simptome, dar pot transmite virusul altora timp de câteva zile sau săptămâni. Vaccinarea oferă o protecție puternică, iar autoritățile au îndemnat persoanele care nu s-au vaccinat să se vaccineze imediat.

Pe baza focarelor din trecut, este posibil ca sute de persoane din stat să fi contractat poliomielita și să nu știe acest lucru, au declarat oficialii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920