REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

ALARMANT! Tinerii din Constanța folosesc vreo cinci droguri deodată!

ALARMANT! Tinerii din Constanța folosesc vreo cinci droguri deodată!

Replica API 2 aprilie 2018 | 00:00 363

Constanța riscă să ajungă centru de trafic și consum de droguri! Aceasta este concluzia la care au ajuns reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică, de la nivelul Consiliului Județean Constanța, după cum reiese din raportul întocmit pe 2017. Potrivit acestora, au fost înregistrate cazuri în care tinerii s-au drogat cu patru – cinci droguri diferite, iar analizele realizate nu au putut depista, în sânge, substanțele chimice din care sunt fabricate combinațiile de droguri.

Situațiile în care tineri sunt surprinși, pe stradă, prin parcuri sau prin scări de bloc într-o stare aproape de inconștiență – ceea ce i-a determinat pe mulți să îi caracterizeze drept „zombie”! – sunt din ce în ce mai frecvente în Constanța. O constată și cetățenii, au remarcat-o și autoritățile responsabile, dar și autoritățile județene.

Astfel, reprezentanții Autorității Teritoriale de Ordine Publică, instituție coordonată de la nivelul Consiliului Județean Constanța notau, în raportul pe 2017, cu privire la consumul de substanțe interzise: „În perioada sezonului estival, crește consumul de substanțe interzise în municipiul Constanța și în stațiunile de pe litoral. Acest fenomen este observat în perioada când sunt evenimente precum Neversea, Liberty Parade, vacanța de 1 mai etc, când sunt aglomerări mari de persoane.

Există riscul major ca municipiul Constanța să devină centru de trafic și consum de droguri. În timpul vacanței de 1 mai 2017 au fost depistate 440 de cazuri de consum de droguri, din care 90 de cazuri au ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe. Ceea ce este mai grav este că unii din consumatori folosiseră patru – cinci droguri diferite, care le-au pus viața în pericol. Substanțele chimice din care erau făcute aceste combinații de droguri nu au putut fi depistate.

Îngrijorător este faptul că nu există o secție de psihiatrie specializată pentru minorii și adolescenții consumatori de droguri. Este necesar ca Inspectoratul de Poliție Județean Constanța și Agenția Națională Antidrog, cu sprijinul ATOP, să inițieze o serie de conferințe, atât în școlile și liceele din orașe, cât și în comunele județelui. Aceste conferințe vor avea ca tematică combaterea și prevenirea consumului de droguri și de alcool. Această solicitare a venit din rândul primarilor din județ”.

De altfel, instituțiile menționate mai sus au demarat, în această perioadă, un proiect în școli ce are ca scop informarea, educarea și conștientizarea elevilro asupra efectelor nocive ale consumului de etnobotanice.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jandarmeria e singura institutie care se lupta cu adevarat cu asa zisii dealeri
3
0
Diicot si bcco aprovizioneaza tinerii dilari din cta
2
0
Degeaba va bateti capu asa a condus si ala din cernvoda pe mamaia drogat cu 4 tipuri de drog in sange si nu a pati nimic omu. A omorat o femeie pe trecerea de pietoni.era si beat mort. anticoruptia este corupta
4
0
scoateti politia locala din birori pe strada, zic ca ar fi mai bine,nu?
6
5
Turcia si filip iau spaga 20000 30000 si te lasa sa vinizi ce sa mai faci
5
2
ba fratilor ce dracu mai vreti ma cand aici la noi in oras DIICOT sau BCCO intretine jocul consumului de etnobotanice sunt mana in mana cu cei care le distribuie sau vand ...... Agentul Filip pe o parte ii culegea pe vanzatori ii incarca cu o bataie zdravana si le trasa noile obiective ce au de facut si cat si cum sunt partile adica mai pe romaneste cum prefera el sa zica cat "mananca ei " si cat ii mai ramane si prostului care le vinde jucati.o pe asta .......
12
1
Cred ca este cazul si la Mangalia sa se faca verificari au inceput si aici sa apara tineri drogati.
4
1
Trebuie sa VA faceti treaba ff serios .sa-i stringeti PE toti astia care vind moarte la plic,si distrug vietile tinerilor Mai slabi de ,,ingeri,,si cad in capcana mortii.Strinsi toti si dusi la scos piatra de la cariera,si lasati flaminzi,dar sa li se de toate drogurile sa le inghiti,say vada si parintii acestor gunoaie moartea cu ochii,sa sufere si ei cum sufera si parintii acestor tineri care au cazut in capcana mortii,sau Mai usor,dusi in piata,si jupuiti de vii,poate ASA ii Mai stirpiti ,
13
2
La Goblin daca esti prieten cu bodyguarzi,vinzi si consumi fara sa ai probleme.
8
2
Eu zic ca politia se poate autosesiza la citirea articoului . din motive evidente omul nu depune declaratie...e la mintea cocosului.
8
1
Albert denunturile se fac la sediile institutilor abilitate nu pe replica! Daca ai ceva de zis te asteptam la declaratii!
4
1
Pai Papacostea Alexandru vinde pe la licee droguri la copii cu un Passat negru DMG la numar, si acum si a facut stocul pentru 1 Mai amfetamine si cocaina pura din Columbia, plus umbla cu pistol la el este un tip tare periculos si sabie in portbagaj
12
3
Sa vedeti la goblin ce se fumeaza . Politia se face ca nu vede ...
7
2
Florin buruiana
3
1
Hei DIICOT!!! Atentie Droguri Mangalia!!!Sa vina Politia BCCO si DIICOT la Mangalia! E jale cati dealeri sunt in Acest oras. Dealerii principali ai Mangaliei: unu zis Verde , fratii Lepadatu Marian si Lepadatu Vio zisi fratii Gibonu Jepat , neamu lu Florin Buruiana Manka , Rufat , Cristi Muia , Florin Ragabeja , Pepino , Vapor , Tamer atat in Mangalia cat si prin Germania , Posmag Alexandru , Symon Mocanu , Adi Grasu , fratii Martonfi Andrei si Martonfi Alex , Copilu ala de pe fb Jonas Niky , tiganii de pe str. Sirenei Albatros si multi altii!!!
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218