REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.4° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ALARMANT: tot mai mulţi copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Au nevoie de protecţie!

ALARMANT: tot mai mulţi copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate. Au nevoie de protecţie!

Replica API 10 noiembrie 2017 | 00:00 250

Fenomenul copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate a luat amploare în România în ultimii ani, ceea ce face necesară dezvoltarea unei reţele de servicii specializate destinate acestor copii. Organizaţia „Salvaţi Copiii” a dezvoltat astfel de servicii, adresate atât copiilor cât şi părinţilor lor sau persoanelor în grija cărora au rămas aceştia, începând cu anul 2010, prin intermediul programelor locale. Totodată, începând din 2015, Organizația Salvați Copiii a inițiat ample campanii de informare cu privire la obligațiile legale care le revin părinților la plecarea din țară.

În acest context, Organizația „Salvați Copiii” având ca principali parteneri locali ai proiectului Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Constanţa desfășoară, vineri, dezbaterea regională cu tema „Protecția copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate – aspecte legale și bune practici de intervenție”.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Protecție si educație pentru copiii afectați de migrația pentru muncă în străinătate a părinților”, implementat de Salvaţi Copiii cu sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție și Ministerului Educației Naționale și beneficiind de suportul financiar al The Velux Foundations.

Statistica, la nivel național, este îngrijorătoare: peste 200.000 de copii din țara noastră au unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate.

„Copiii care rămân singuri acasă, pentru că părinții lor sunt nevoiți să muncească în alte țări trec prin stări afective puternice, dar tăcute, pentru că, de cele mai multe ori, fie nu au cu cine să vorbească, fie nu cer ajutorul, pentru că simt nevoia să se comporte mult mai matur decât vârsta pe care o au. Suntem în fața unuia dintre cele mai puternice fenomene sociale din România postdecembristă, care afectează în primul rând copiii și asupra căruia trebuie să ne aplecăm cu îngrijorare”, a afirmat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al organizației „Salvați Copiii România”.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iute ce s a intmplat dp 89 dp lovitura de stat romania s a dus in jos din cauza democratiei
3
0
Din ro in ro am doar 5 ani afara am 27 de ani mai stau 5 si eau 1800 in $
3
0
plateste-tu taxele si impozitele in tara si cu ce iti ramane poti sa-ti cumperi ce vrei, apropo banii tai se intorc inapoi in strainatate atunci cand cumperi ceva si nu uita ca peste cativa ani o sa ceri pensie tot de la astia din tara
1
5
Daca parintii acestor copii nu ar trimite miile de euro acasa cu care economia este inca sustinuta vezi asa zisa crestere economica cu care se lauda guvernantii se datoreaza numai consumului din banii trimisi de acesti parinti ce muncesc afara d- ta azi nu ai avea loc de munca ca sa poti plati impozite ! Nu pleaca nimeni de BINE din tara asta ! Nu stiti ce inseamna sa muncesti printre straini , sa fii umilit , sa speli wc , sa cureti mizeria din case , sa speli fundul batrinilor de afara , asa ca mai bine ati tace si nu mai pozati in victima ca platiti taxe si impozite !
6
2
Parinti copiilor castiga mii de euro pe afara,iar eu platesc dari aici ca sa le cresc plozii.Ei nu platesc 1 lei pt.copii lor.
2
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369