REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ALARMANT: TOT mai MULȚI VÂRSTNICI din CONSTANȚA provoacă ACCIDENTE!

ALARMANT: TOT mai MULȚI VÂRSTNICI din CONSTANȚA provoacă ACCIDENTE!

Replica API 4 iulie 2020 | 00:00 2086

O jumătate de milion de români au peste 70 de ani şi deţin permis de conducere. Doar că nu toţi sunt apţi pentru a şofa. Faptul că permisul se schimbă o dată la zece ani, le dă dreptul să iasă în trafic, deşi au probleme serioase de sănătate care în mod normal i-ar împiedica să mai conducă. Doctorii le recomandă să îşi facă analize mai des, dar sfaturile sunt de multe ori ignorate. Cei mai mulţi vin la cabinete doar când le expiră carnetul auto. De aici şi pericolul la care se expun ori îi expun pe alţii. În Constanţa, doar în ultimele 2 săptămâni au fost 2 accidente rutiere provocate de vârstnici.

O femeie de 70 de ani a omorât, într-un accident de maşină, un bărbat de 26 de ani

Vineri, în jurul orei 16:30, o femeie de 70 de ani a condus un autoturism pe strada Zmeurei, dinspre Tulcei către Soveja, iar la intersecţia cu aceasta, pe fondul nerespectării semnificaţiei indicatorului Oprire, a pătruns în intersecţie şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un barbat, de 26 de ani, pe strada Soveja, banda a doua, dinspre bulevardul Tomis către strada Ştefăniţă Vodă. În urma coliziunii, autoturismul s-a răsturnat pe carosabil, fiind proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un alt autoturism, condus de o tânără de 20 de ani, din sens opus. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a conducătorului auto. Ulterior, tânărul transportat la spital a decedat.

Maşina condusă de un bărbat de 81 de ani a intrat în gard

Miercuri, 1 iulie, un bărbat de 81 de ani a condus un autoturism în localitatea Crucea pe Şoseaua Constantei ( DN 2 A ), dinspre Constanța către Hârșova, iar pe fondul neatenției in conducere a pierdut controlul direcției de mers către dreapta, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto care se afla singur in autoturism.

Că vrem sau nu, flexibilitatea, reflexele, auzul sau vederea se deteriorează după vârsta de 55 de ani, cu un impact și mai mare după 75 de ani, astfel că poate se impune un act normativ care să ia în calcul controale din 6 în 6 luni pentru persoanele vârstnice, care doresc să fie şoferi în continuare.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am furat o viata sa-mi iau lamborghini uracan si acum sa n-o pot conduce?Schimb medicii de familie imi cumpar vizita medicala cu policlinica cu tot si tot conduc orb,surd,ciung,olog nu conteaza!
2
1
Sa te chis in freza. Mai greu, din cauza prostatei, dar ma straduiesc.
1
0
Tu ce plm,n-ai loc de hodorogi?!ce plm tot o arzi cu paru'n ochi ca o fi si o pati?!ia mai da-te'n cacat,unde plm dupa 55n-ai reflexe bune...nu to se mai scoala,etc?!poate tu acum nu mai ai reflexe .....laso'n plm si scrie de drogalaii si betivanii plm care se urca la volan fara discernamint si omoara lumea!lasa oamenii cinstiti sa-si traiasca viata!sz vedem tu ,Mai ajungi la 70?hai sictir!pacat ca nu am replica fizic ssa sterg cu articolu' tau la cur!
6
1
De zecile de putzoi drogati care se catara vara cu masinile prin copacii din Mamaia, nimic?
8
2
o vizita la doctor din an in an la doctor ok dar si la toti soferii fara minim 10 clase sa li se ia permisele de conducere!
12
1
Cele 2 accidente au avut loc demult. In acest timp cate accidente au fost facute de tineri, de cei care conduc drogati sau beti, de cei care nu au carnet,etc.? Despre cele 2 accidente ai mai scris, au fost comentarii. Ce ai cu varstnicii? Nu ai parinti,rude in varsta care conduc masini? Tu n- o sa imbatranesti? Rusine !
9
3
Deja e pe tapet..ce este peste 70 de ani are drept de conducere doar daca corespunde psihologic si medical...vizita medicala anual...asa ca...nu vommai avea prea multi incurca lume pe sosele...
7
5
Eu sunt mai vechi decat Pamantul! Locuiesc in Constanta, pe Aleea Romanitei nr 1, la blocul D1, scara 2, apartamentul 16. M-am pus rau cu toti proprietarii de apartamente, deci cu toti vecinii. Nu ma mai suporta nimeni. Poate doar vaduva Tilimbici, de la apartamentul nr 6. Ca ii mai dau cate o limba in pizda uneori si o atrag de partea mea! Altfel, sunt cam impotent. Pana si nevasta-mea vrea sa ma dea afara din casa, ca nu mai sunt bun de nimic! Nu se decide daca sa imi faca sau nu vant de la etajul 3, unde locuim. Va pup pe toti! Conduc basina, pardon, masina tatalui meu! Are 120 de ani tata!
6
8
Marea majoritate a accidentelot sunt facute de baietasii de bani gata, beti si drogati si maimutoii tineri si semianalfabeti posesori de tigai BMW si Audi. Sunt de acord ca trebuie inasprite conditiile pentru varstnici, pentru o mai buna selctie. Dar in primul rand ar trebui inasprite pedepsele pt infractiuni care au devenit obiceiuri la romani: vorbitul la telefon, depasirea vitezei, depasirea neregulamentara... La acumularea unui anumit nr de puncte sa se suspende permisul pe viata. Ori pedepsele sa creasca progresiv. Ai gresit o data, amenda, de 3 ori, puscarie!
14
2
Virgilica, cu cianura, draga. Din pacate, actualul mod de viata si filosofie,nu o sa va mai permita sa vedeti pe propria piele daca puteti conduce sau nu la virsta de 70.Actualii virstnici au fost batatoriti de diverse incercari. Au fost imunizati. Nu le-a venit nimic pe gratis.Rational este ca fiecare sa-si dea seama singur cind nu mai corespunde pentru o anumita activitate, chiar si in presa.
12
0
bai virgil , cred ca este vorba de fapt despre imbolnavirile cu covid... de ce nu ceri mai intai o statistica de la Bucuresti si o sa vezi ca cele mai multe accidente sun produse de catre tineret , baieti sau fete , care se cred John Wayne pe sosele.
12
1
evenimena cu baba s-a produs in urma cu 3 saptamani. rusinos din partea ta
8
1
Concluzie total eronata! Numarul celor implicati in accidente este invers !
7
1
Eu am un vecin de 93 de ani care isi conduce masina aproape zilnic. Nu aude, cu vederea sta rau, ce sa mai vb de reflexe. Deci se poate !
6
5
medicii de familie, NU respecta legea! pensionarii sunt regulat la cabinet, minim o data pe luna, deci medicii stiu afectiunile lor, dar nu anunta politia pt retragerea permisului auto!
5
6
Concluzie gresita
10
5
Este baza unui articol bun...si asta este unul prost. Nu poti trage o concluzie ca cea din titlu fara sa ai in spate o statistica. Si noi avem doua accidente amarate si un ziarist panicard aflat in lipsa de subiecte. Nu mai verifica nimeni ce se publica? Si a pus cineva intrebarea ce viteza avea tanarul nostru de a reusit sa se rastoarne cu masina dupa o simpla tamponare? Cred eu ca era cam mare. Si apoi, nu mai exista fair play in trafic? Oricand putem gresi si noi la volan. Si apoi, draga ziaristule, uiti ca si tu mergi pe acelasi drum al vietii si vei imbatrani. Atunci vei gandi altfel...
15
5
Gili, ai gasit si matale doua accidente si gata, din sase in sase luni la cozi la spitale, ca asa vrea muschiul tau. astia in varsta sunt infinit mai putin periculosi decat cohortele de retardati asa-zisi tineri ce impanzesc soselele patriei.
22
4

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218