REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu și a celor 3 deputați care au acceptat să fie nominalizați ca miniștri de Viorica Dăncilă

ALDE a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu și a celor 3 deputați care au acceptat să fie nominalizați ca miniștri de Viorica Dăncilă

Replica API 14 septembrie 2019 | 01:00 535

ALDE anunță oficial că, în ședința de vineri a Biroului Politic Executiv, s-a luat decizia de a-i exclude pe Teodor Meleșcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, adică cei care au acceptat funcții în Senat, respectiv Guvern, din partea PSD.

"Biroul Politic Executiv al ALDE, întrunit astăzi, 13 septembrie, a luat act de pierderea calităţii de membru ALDE pentru următorii: Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu, în baza prevederilor art. 14, alin 2, lit. c din Statutul ALDE care prevede : „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea la sau susţinerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepţia partidului sau partidelor cu care ALDE se află în alianţă politică sau electorală”, se arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Biroul Politic Executiv al ALDE a constatat că Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, precum şi Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu au acceptat să participe la discuţii de negociere cu PSD în vederea ocupării de funcţii la nivelul Senatului României, respectiv Guvernului, discuţii în urma cărora au acceptat funcţiile propuse, mai transmite sursa citată.

"În acest fel au încălcat Hotărârea Delegaţiei Permanente Naţionale ALDE din data de 26 august 2019, votată cu o majoritate covârşitoare de 83 de voturi pentru şi 2 abţineri, şi Hotărârea Biroului Politic Central din data de 3 septembrie 2019. Ca urmare, secretariatul general ALDE va proceda la radierea din baza de date centrală a ALDE a doamnei Graţiela Leocadia Gavrilescu şi a domnilor Teodor Meleşcanu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu", mai anunță ALDE.

Teodor Meleșcanu a anunțat deja că va ataca decizia de excludere în instanță. Anunțuri similare au fost făcute și de către Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu.

ALDE a transformat ședința informală de vineri în Biroul Politic Executiv, care a decis excluderea lui Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu și Ion Cupă din partid, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX.

„Biroul Politiv Executiv ALDE ia act de pierderea calității de membru ALDE, prin încălcarea prevederilor Art 14 (2) lit c din Statutul ALDE „Calitatea de membru ALDE se pierde prin aderarea sau susținerea publică a unui alt partid sau a unei alte doctrine politice, cu excepția partidului/partidelor cu care ALDE se află în alianță politică sau electorală”, a următorilor membri: Teodor Meleșcanu, Grațiela Gavrilescu, Ion Cupă și Alexandru Ștefan Băișanu și drept consecință, se procedează la radierea lor din baza de date”, potrivit ordinii de zi a ședinței ALDE.

De asemenea, pe ordinea de zi s-a aflat și dizolvarea filialelor ALDE Dolj, condusă de Ion Cupă, și ALDE Prahova, condusă de Grațiela Gavrilescu, cât și revocarea lui Alexandru Băișanu din funcția de preedinte interimar al filialei ALDE Suceava.

„Propune către Biroul Politic Central dizolvarea birourilor politice teritoriale și demiterea președinților acestora la filialele ALDE Dolj, Prahova, conform art 75 lit. m) din Statutul ALDE. Propunere pentru revocarea domnul Alexandru Băișanu din funcția de președinte interimar al filialei ALDE Suceava, conform art 75 lit n din Statutul ALDE”, conform sursei citate.

0Reuniunea restrânsă a ALDE, vineri la Parlament, a avut loc în contextul în care ultimele mișcări de pe scena politică au constat în oameni de bază din ALDE, cum ar fi Grațiela Gavrilescu au decis să se alăture Cabinetului Dăncilă, pentru a reveni la conducerea Ministerului Mediului, iar unii lideri din teritoriu au solicitat convocarea Congresului.

Printre filialele care cer organizarea Congresului se numără ALDE Dolj, ALDE Prahova și liderul ALDE Oradea.

Pe lângă Grațiela Gavrilescu au fost nominalizați în Guvern Alexandru Băișanu, la portofoliul Energie și Ion Cupă pentru funcția de ministru pentru Relația cu Parlamentul.

De asemenea, Teodor Meleșcanu, propus de PSD, a fost ales marți, la șefia Senatului. Ulterior, Călin Popescu Tăriceanu a spus că se aplică decizia ALDE prin care orice membru de partid care acceptă o funcție din partea altui partid, fără acordul ALDE este exclus din formațiuni.

stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ALDEtariceanu incearca sa faca pe fata mare, a uitat de OUG, 7, OUG 13, OUG14...si alte multe nenorociri facute impreuna cu PSD, frati in hotii si furaciuni! Tariceanu si vosganian nu au putut fi anchetati de DNA ca au fost miruiti de PSD! PSDracnea si ALDEtariceanu dou gasti de hoti. aceeasi mizerie, plus PRO R. a lui puie monta. Alta karikatura psdista si puiul asta de naparca.
2
0
Am inteles: ALDE sustine doctrina politica a partidului securistilor si statului paralel condus de Ponta. E bine ca ne-am lamurit si stim ce avem de facut, noi astia care am votat si doream sa votam cu ALDE. Acum nu mai avem ezitari. Toata familia mea, sapte persoane, iar din turul 2 chiar opt, ne vom reorienta. Astept sa vad pana unde poate merge nebunia lui Tariceanu si slugarnicia talibanilor de langa el...
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614