REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ALDE Constanța, în proces de reorganizare: s-a discutat și despre cine va merge în CJC în locul lui Learciu

ALDE Constanța, în proces de reorganizare: s-a discutat și despre cine va merge în CJC în locul lui Learciu

Replica API 21 septembrie 2018 | 00:15 353

Conducerea filialei ALDE Constanța a susţinut, joi, o conferință de presă, pentru a dezbate subiecte discutate în ședința Biroului Politic Județean de marţi. Au fost prezenţi la conferinţă Gabriel Daraban, președintele Organizației municipale, Ioan Popa, președinte interimar al organizaţiei judeţene şi primarul din Hârșova, Viorel Ionescu.

"Suntem în proces de reorganizare, filiala a traversat perioadă dificilă. Prioritățile pentru noi, acum sunt crearea de organizații, înscrierea altor membri și validarea organizațiilor locale", a spus Popa.

Acesta a vorbit despre proiectele viitoare. Unul dintre acestea se referă la legea lobby. "Trebuie reglementată foarte bine această lege, astfel încât șă nu treacă în zona penalului", spune Popa. Proiectul va intra în dezbatere, a fost semnat și urmează să ajungă la Senat. Popa a făcut și referire la Ordonanța 6, semnată de Cioloș, în 2016 și care face referire la interceptările pe care le poate face SRI. Cu alte cuvinte, SRI ar avea competențe în zona anchetei, spune Popa. Acesta a anunțat ca ALDE va vota împotrivă.

Referitor la o colaborare cu PSD, pe plan local, Popa a spus: "M-am întâlnit cu președintele CJC, Horia Tuțuianu, nu m-am întâlnit cu președintele PSD Constanța. Sper să ne întâlnim. Eu merg cu sufletul deschis la aceste întâlniri. Îmi doresc o colaborare, dar una onestă"

Gabriel Daraban a spus că a reușit, de când e președinte, să atragă 400 membri noi în partid, din diferite domenii de activitate. În prezent sunt 530 membri la Organizația Municipală, iar pe județ, în jur de 1800 membri.

"N-am avut cereri de la alte partide. Sunt membri care n-au activat, din punct de vedere politic", a spus el.

Popa, despre situația lui Daniel Learciu, exclus din partid:

"Situația e neschimbată. Secretariatul general e abilitat să informeze CJC că nu mai e membru ALDE, chiar dacă a contestat decizia. Conform legii, cel care îi va lua locul în CJC va fi unul dintre cei aflați pe lista depusă la alegerile din 2016. Legea spune că este următorul de pe listă", a spus Popa.

"Vorbim de o listă pe care se află numele unor persoane care nici nu mai sunt membri de partid. Vedem cine mai e membru și cine nu, există și varianta cu retragerea, că sunt oameni care nu vor, vedem cine va fi desemnat", a mai precizat președintele ALDE.

Numele vehiculate pentru intrarea în CJC, în locul lui Daniel Learciu, sunt Alexandru Gherman și Leonard Tănase.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va fie rusine ca aveti in echipa cel mai josnic si penal om din HARSOVA pe care oamenii care lau ales si au avut incredere in el acum il injura si il urasc.Nu mai dorim asemenea primar satanist ,betiv si curvar.JOS CU VIOREL IONESCU!
4
0
Sugi pula Beica cu tot cu oua
0
3
VIO un penal un satanist un rasist
3
0
Va intalniti cu presedintele de la constanta sa va dea posturi, da bine la alde si la pnl.
0
0
Seful de la ALDE si seful de la PSD Constanta inca nu s-au intalnit si ei spun ca sunt in coalitie?!? Cum colaboreaza? Cu gandul?
1
0
La puscarie cu Nadrag si Chirita
0
3
Leo de la Mangalia e un traseist care a ajuns consilier in 2012 pe spinarea lui Radu, iar in 2016, pe voturile lui iorgus
3
6
Si V.I. ce cauta ?Crede ce e America si sa fie si el acolo?
3
1
Nu e nici un machidon favorit? s-a terminat domnia machidonilor ?
10
1
Leo, un zero barat dat afara de la vama din cauza suspiciunilor de coruptie. Fara iorgus e nimeni iar fara banii lui taica-su e iar nimeni. o putoare
4
14
Ce minciuni ordinare. Il cunosc de peste 30 de ani pe Leo Tanase. Un om extraordinar si cred ca cel mai curat politician. Mult succes Leo, sper sa fii tu noul vicepresedinte. Stiu ca poti face multe lucruri bune !
18
4
Tanase leonard sa spuna mai intai de ce a facut puscarie si apoi sa aiba pretentii de consilier judetean
7
16

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102