REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALDE: Desfiinţarea Secţiei speciale va lăsa drum liber pentru alte abuzuri; discuţia - doar în Parlament

ALDE: Desfiinţarea Secţiei speciale va lăsa drum liber pentru alte abuzuri; discuţia - doar în Parlament

Replica API 21 ianuarie 2020 | 00:00 454

ALDE consideră că se impune păstrarea Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie, iar desfiinţarea acesteia ''nu va şterge cu buretele'' dovezile abuzurilor, ci doar va lăsa drum liber pentru altele.

"Ministrul Justiţiei se află în această funcţie pentru a rezolva problemele din justiţie, iar una dintre aceste probleme se referă şi la gravele abuzuri care au avut loc în ultimii ani în România. De aceea, din punctul ALDE de vedere se impune păstrarea Secţiei speciale pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie. Dacă ministrul a constatat că există disfuncţionalităţi în privinţa acestei Secţii, obligaţia sa, ca deţinător al acestui portofoliu, este, în primul rând, să identifice soluţii concrete pentru rezolvarea acestora. Ministrul Justiţiei nu trebuie să aleagă calea facilă a desfiinţării Secţiei speciale, ci să găsească soluţii pentru a îmbunătăţi funcţionarea acesteia! Dacă domnul Predoiu speră că prin desfiinţarea Secţiei se vor şterge toate abuzurile la adresa magistraţilor, a oamenilor de afaceri, dar şi a multor alţi români, se înşală. Desfiinţarea Secţiei nu va şterge cu buretele dovezile abuzurilor, ci doar va lăsa drum liber pentru alte asemenea abuzuri", precizează luni reprezentanţii ALDE într-o postare pe Facebook.

Potrivit ALDE, "despre aceste abuzuri vorbesc chiar datele oficiale care nu pot fi trecute cu vederea".

"Recent, CSM a redactat şi publicat în registrul intern motivarea Hotărârii plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 225/2019, în care arată că DNA a pus presiune pe un număr de peste 1.900 de judecători. Numai la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, 75 de judecători au fost vizaţi de anchetele DNA. Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie a fost înfiinţată pentru ca aceste abuzuri să fie evitate. Secţia care funcţiona înainte în subordinea DNA era un real instrument de presiune asupra judecătorilor. Prin scoaterea ei de la DNA şi plasarea sub coordonarea CSM s-a oferit independenţă acestei secţii. În consecinţă, ministrul Predoiu, pe lângă varianta facilă a desfiinţării Secţiei, ar trebui să găsească şi să prezinte soluţii pentru eficientizarea acesteia. Această discuţie privind Secţia specială trebuie să fie purtată în Parlament, sub nicio formă soarta ei nu trebuie să fie stabilită prin OUG sau asumarea răspunderii de către Guvern", subliniază ALDE, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mai exista ALDE astia ?
1
1
pana una alta, cei ce vor fi desfiintati ve-ti fi chiar voi ALDE
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614