REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ALDE, front comun cu iubitorii de animale: adăpostul de câini de la Ovidiu, subiect de dezbatere la Constanţa

ALDE, front comun cu iubitorii de animale: adăpostul de câini de la Ovidiu, subiect de dezbatere la Constanţa

Replica API 29 mai 2018 | 00:00 631

Întâlnire de gradul zero și o dezbatere pe un subiect delicat a avut loc luni, 28 mai, la Constanța, unde ALDE a organizat o dezbatere publică pe tema protecției animalelor. La Hotelul Ibis, unde a avut loc conferința, au participat zeci de iubitori de animale, care nu au putut să nu sublinieze, pe lângă acțiunea pe care o doresc cei de la ALDE să o organizeze la Constanța, faptul că la Ovidiu există un „lagăr al animalelor”, nu un adăpost. Ei au solicitat să se încerce să se facă solicitări către autoritățiile publice locale pentru a verifica și închide adăpostul dacă nu sunt respectate anumite norme legislative.

Reprezentantul ALDE și speakerul evenimentului, Tudor Ionescu, a spus că a analizat situația de la Ovidiu și consideră că societatea nu se află în legalitate, mai ales că este un SRL cu un cod CAEN care nu respectă legislația în vigoare cu privire la atribuirea de contracte de ecarisaj. Mai precis, el a punctat faptul că primăriile sunt obligate ori să aibă propriul serviciu de gestiune al animalelor fără stăpân, ori să atribuie serviciul unei firme/asociații/ONG care are ca domeniu de activitate protecția și bunăstarea animalelor. La Ovidiu, societatea funcționează pe un alt cod CAEN care nu are treabă cu acest domeniu,

„Cei de la Save the dogs au făcut o solicitare de control asupra activității desfășurate din cadrul adăpostului de la Greenlife, care are contract cu nu mai puțin de 10 entități. Nu mi se pare în regulă să se încheie un contract cu un SRL. Nu mi se pare în regulă să aibă ore de vizite o oră pe zi. Este o bătaie de joc – între ora 12 și ora 13. Nu mi se pare normal ca dânșii dacă admiră și apreciează activitatea pe care o facem, să nu fie un reprezentant la o dezbatere de genul acesta. Nu mi se pare normal să fie ținut un câine în lanț. L-am văzut pe ușă, nu am intrat. Era ținut în lanț acolo. Acestea sunt lucruri care nu mi se par în regulă. Eu cred că ANSVSA, prin DSV, trebuie să își ridice niște semne foarte mari de întrebare.

Prefectura trebuie să analizeze contractele, pentru că acestea, conform Legii 258, eu nu cred că pot exista. În lege că dacă un UAT nu își înființează serviciu de gestionare a câinilor fără stăpân, el poate delega căte o persoană juridică sau un ONG/Asociație, care are ca obiect principal de activitate protecția și bunăstarea animalelor. Din câte am înțeles, acel SRL se ocupa cu gunoaie/reciclare. Contractele nu pot fi încheiate cu un SRL”, a punctat Tudor-Tim Ionescu.

De asemenea, de marți, 29 mai, se vor strânge semnături de către ALDE Constanța pentru implementarea unei strategii pornite de partid la București, dar care să se aplice și la Constanța.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
as dori si eu doua shawarme mare
0
0
Ce-ar fi sa incepem exterminarea cu tine bai handicaptule?!
1
0
cainii trebuie exterminati ca orice alt daunator iar zoofilii astia dementi care baga omul la parnaie ca omoara javra trebuie de asemena exterminati impreuna cu cainii - daca tot vor sd le dea mancare la caini se pot da pe ei insisi si daca nu vor ii sprijinim. Alde sa se delimiteze de asemeena psihopati sau or sa si-o ia in bot la aleger. S-a inteles bai taricene? vezi ca vin prezidentialele
3
1
Inchideti adapostul sa umble caiini liberi pe strazi, chiar imi era dor sa fiu muscat de haitele de caini.
1
3
Maidanezii intre ei ...
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614