REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

ALDE îşi anunţă poziţia OFICIALĂ a pe tema eventualei remanieri a lui Tudorel Toader: 'Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât sunt'

ALDE îşi anunţă poziţia OFICIALĂ a pe tema eventualei remanieri a lui Tudorel Toader: 'Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât sunt'

Replica API 23 octombrie 2018 | 00:00 103

Vicepreședintele ALDE Varujan Vosganian a declarat marți, la Parlament, că formațiunea liberal-democrată apreciază activitatea lui Tudorel Toader, și că respectă dreptul PSD de a îl evalua pe ministru pentru că portofoliul Justiției revine formațiunii social-democrate, conform stiripesurse.ro.

„Nu dorim să ducem lucrurile mai departe decât ele sunt. ALDE a avut o opțiune clară în vederea selectării dlui Toader ca ministru al Justiției. ALDE l-a susținut tot timpul pe dl Toader ca ministru al Justiției și a colaborat cu dânsul. În același timp, poziția de ministru al Justiției în cortexul guvernamental aparține PSD, de aceea noi avem două poziții care sper să nu fie contradictorii.

Pe de-o parte, apreciem prestația dlui Tudorel Toader, pe de altă parte respectăm atributul PSD de a-și evalua miniștrii pe locurile pe care dânșii le-au avut în repartiție”, a declarat, marți, la Parlament, vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, întrebat dacă partidul din care face parte îl susține în continuare în funcție pe ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Ministrul Justiției Tudorel Toader precizează că marți a avut o întrevedere cu reprezentanții Sindicatului Grefierilor și dezminte informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora ar urma să fie eliminat din Guvernul României. „Astazi (marți, n.r.) am avut o intrevedere cu reprezentantii Sindicatului Grefierilor! Contrar celor afirmate in spatiul public, nu am facut declaratii cu privire statutul de membru al echipei guvernamentale!, a scris ministrul Justiției, Tudorel Toader, pe Facebook.

Precizările vin după ce în spațiul public au apărut informații potrivit cărora ministrul le-ar fi spus reprezentanților Sindicatului Grefierilor că nu poate să aibă o discuție cu aceștia deoarece nu va mai fi la conducerea Ministerului Justiției.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat vineri, după avizul Comisiei de la Veneția, spunând că prevederile din Ordonanța pe legile justiției sunt "un nou episod dintr-un lung șir de decizii controversate" ale ministrului Tudorel Toader, motiv pentru care acesta trebuie să își prezinte demisia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218