REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.5° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
25.5° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

ALDE îşi menţine sprijinul pentru ministrul Viorel Ilie: Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine

ALDE îşi menţine sprijinul pentru ministrul Viorel Ilie: Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine

Replica API 13 octombrie 2017 | 01:24 659

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, la finalul şedinţei partidului, că formaţiunea nu renunţă la ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, şi îi menţine în continuare sprijinul, argumentând că nu se poate accepta ca "DNA să facă Guvernul României aşa cum îi convine". El a mai spus că îi va comunica această decizie premierului Mihai Tudose, care va trebui să ţină cont de argumentele pe care i le va prezenta.

Tăriceanu a afirmat că în şedinţa ALDE s-a discutat despre necesitatea de a afirma în continuare dorinţa de a menţine actuale coaliţie şi a acorda sprijinul Guvernului, precum şi despre remanierea propusă de premier.

El a mai spus că este dreptul premierului de a decide remanierea Guvernului şi că era de preferat ca ALDE să fi fost informat în coaliţie, ci nu să afle de la televizor.

"Domnul Tudose a vorbit despre posibilitatea remanierii şi a prezentat două tipuri de argumente. Trebuie să vă spun că este dreptul prim-ministrului să propună, dacă este necesar, remanierea Guvernului. Este de preferat să nu aflăm asta din public, ci să se discute în interiorul coaliţiei. Cele două considerente pe care premierul le-a prezentat au fost cele legate de competenţe şi performanţă, precum şi de acţiunea practică a DNA-ului, care a deschis o serie de dosare. Punctul nostru de vedere este clar: În ultima perioadă au apărut atât de multe informaţii şi dovezi de abuzuri ale celor din DNA (...) care pun sub semnul îndolielii existenţa statului de drept. (...) Ne întrebăm care mai este respectul pentru lege şi Constituţie", a mai susţinut liderul ALDE.

El a mai susţinut că DNA şi-a pierdut credibilitatea şi că toate aceste acuzaţii pe care le face DNA trebuie analizate, iar ALDE nu poate accepta ca DNA să facă Guvernul aşa cum îi convine.

Prin urmare, decizia ALDE este de a-l susţine în continuare pe ministrul Viorel Ilie.

"Nu putem accepta ca DNA să facă Guvernul României asa cum îi convine. Prin urmare, am decis acum două săptămâni ca ALDE să menţină sprijinul pentru Viorel Ilie. Nu suntem de acord să ia în consideraţie un act de demisie. În plus, în Senat a avut loc un vot de respingere a solicitării DNA de urmarăre penală a lui Viorel Ilie, deci nu există niciun fel de argument. În plus, în cazul celor două membre ale Guvernului (Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb - n.r.) premierul a invocat că ele lucrează cu fonduri UE si se creează deranj la Bruxelles. (...) Si în cazul lor am îndoieli. (...) În cazul ministrului Viorel Ilie, nici acest argument nu poate sta în picoare. Prin urmare, ne menţinem poziţia şi i-o voi comunica premierului şi rămâne să vedem ce facem mai departe, adică pe ce ne concentrăm. De câteva zile nu mai discutăm despre lucrurile importante în România", a afirmat Tăriceanu la finalul şedinţei ALDE, care a durat aproape două ore.

Tăriceanu a mai susţinut că obiectivul ALDE rămâne intenţia de a duce la bun sfârşit reforma Justiţiei pentru a înlătura "statul paralel” şi pentru protecţia drepturilor cetăţenilor.

"Sperăm ca acest episod să fie depăşit", a mai afirmat liderul ALDE.

La această oră, are loc şi o şedinţă a PSD, înaintea Comitetului Executiv, la care participă liderul partidului, Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose şi mai mulţi lideri de filiale.

Comitetul Executiv al PSD se reuneşte de la ora 17.00, urmând să decidă şi să valideze lista miniştrilor care vor fi înlocuiţi.

Ministrul Viorel Ilie este suspectat de instigare la infracţiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale. Potrivit procurorilor DNA, ministrul este suspectat, alături de trei angajaţi ai instituţiei, de "aranjarea" unui concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului să ocupe funcţiile, în detrimentul altora. În 25 august, DNA a solicitat procurorului general sesizarea Senatului pentru a cere urmărirea penală a lui Viorel Ilie, solicitarea fiind însă avizată negativ de Senat, scrie news.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pentru ca PNL-ul sta cu curul in mai multe luntrii , are si mai multe gasti autonome , printre care si ALDE si PMP . Intrarea in aceste grupari este definita si de numarul de dosare penale pentru coruptie si gainarii repetate si ordinare ... Nemernicii care fac parte din ALDE , stiu ca vor ajunge dupa gratii , deci ataca DNA , in speranta ca aceasta institutie va fi desfiintata si ei vor ramane cu furaciunile nepdepsite ...
1
0
Pai daca pleca Viorel Ilie, se rupea alianta cu ALDE, se supara d-ul Tariceanu.... Si ce mai facea DRAGNEA fara coalitie ?! Asa ca: RAMANE CUM AM STABILIT !!..... Politica, politica asta-i o curva... Incurca-i doamne !
4
0
noi nu putem accepta ca o haita de borfasi, hoti , excroci sa puna stapanire pe tara. DNA SA VINA SA VA IA, URGENT
5
0
Joaca tare si d-ul Tariceanu, alt penal, prietenul lui Dragnea... Sunt in aceeasi barca amandoi, vaslesc la greu, din ce in ce mai greu. Da ! Josnic, degradant !
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369