REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

ALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

ALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

Replica API 22 august 2019 | 02:07 416

ALDE a transmis un comunicat de presă după ședința coaliției, în care atrage atenția că nu s-a ajuns la un acord cu PSD pe restructurarea Guvernului și că formațiune va face la începutul lunii septembrie o analiză privind „rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni”:

"Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu împreună cu lideri din conducerea ALDE au avut astăzi discuţii cu prim ministrul Viorica Dăncilă şi colegii domniei sale din conducerea PSD, pe tema măsurilor necesare pentru relansarea guvernării.

ALDE i-a propus premierului Viorica Dăncilă, încă de la şedinţele trecute ale coaliţiei, să identifice şi să pregătească un set de măsuri a căror aplicare să asigure o bună guvernare.

În viziunea ALDE o bună guvernare presupune în această fază o reformă a instituţiilor statului, un nou program de guvernare, precum şi o echipă guvernamentală restructurată care să aibă ca principal atu competenţa.

Astăzi, în cadrul şedinţei de coaliţie, prim ministrul Viorica Dăncilă ne -a informat că, urmare a discuţiilor din structurile de conducere ale PSD, a decis să facă nominalizări pentru portofoliile vacante şi consideră că restructurarea guvernamentală nu este o măsură oportună.

Discuţia a vizat şi ordinea de zi din sesiunea extraordinară şi s-a convenit ca proiectul de lege privind amnistia şi graţierea să fie respins la vot.

ALDE consideră în continuare că este necesară promovarea unui pachet de măsuri care să cuprindă o restructurare de amploare a Executivului, care să vizeze reducerea numărului de ministere, înjumătăţirea numărului de secretari de stat şi diminuarea drastică a numărului de consilieri de la cabinetele demnitarilor. În paralel, considerăm că este necesară şi o reformă a funcţiei publice, axată pe competenţă.

Săptămâna viitoare va avea loc o discuţie privind setul de măsuri care vizează actul de guvernare şi agenda publică .

La începutul lunii septembrie ALDE îşi va convoca structurile de conducere pentru a analiza rezultatele guvernării, perspective şi opţiuni".

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chiar daca tu esti ALDE domnule TARICEANU daca vrei sa iti pui colegi de partid sa renunte la functiile pe care le ocupa politic nu datorita competentei profesionale este foarte posibil sa fii refuzat fiindca iti pui caini credinciosi sa aleaga intre ciolan si stapan.
0
0
Daaaaa....nici usturoi nu au mancat nici gura nu le miroase....nu au fost si ei la guvernare ? nu au ridicat si ei mana pentru a vota niste legi imbecile ?...cat tupeu....
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920