REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ALECTOR, proiect menit să sporească numărul de turiști în Dobrogea

ALECTOR, proiect menit să sporească numărul de turiști în Dobrogea

Replica API 16 iunie 2016 | 00:00 433

Autoritatea Națională Pentru Turism a finalizat proiectul ALECTOR, un proiect de cooperare transfrontalieră între România și 6 țări, respectiv Turcia, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, și Georgia.

ALECTOR este un proiect menit să valorifice potențialul socio-economic al resurselor de patrimoniu din Dobrogea și urmărește dezvoltarea produselor turistice transfrontaliere, precum și atragerea câtor mai mulți turiști în regiunea noastră, indiferent de sezon. Produsul dezvoltat de Autoritatea Națioanală pentru Turism este Ruta istoriei Antice a României la Marea Neagră.

Din această rută fac parte 10 obiective turistice din Dobrogea, respectiv Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, Edificiul Roman cu Mozaic, Parcul Arheologic, Muzeul Tropaeum Traiani, Cetatea Tropaeum Traiani, Monumentul Tropaeum Traiani, Cetatea Capidava, Cetatea Histria, Cetatea Callatis și Muzeul de Arheologie Callatis.

La prezentarea proiectului au participat Anca Pavel Nedea- șefa Autorității Naționale pentru Turism, Steliana Cojocariu- coordonatorul proiectului și consilier în cadrul ANT, Iulia Dandulea- director economic și de comunicare din cadrul ANT, Camelia Tărniceru- directorul Direcției de Dezvoltare Teritorială din cadrul ANT, Gabriel Custurea- directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Ciprian Popescu-prim-vicepreședintele ANAT și Marcel Colesniuc- directorul Muzeului callatis din Mangalia.

”Faptul că suntem într-un proiect cu atâtea țări implicate, îl face foarte greu de gestionat. Iar România a capitalizat cel mai mult în proiectul Alector. Noi vrem s-l facem un instrument facil de acesat pentru orice turist ce vine în Dobrogea. Noi, ca dobrogeni, avem multe de oferit. A trebuit să găsesc modalități de a oferi ceva turiștilor și în sezonul rece. Îmbinarea diferitelor forme de turism este răspunsul la multe întrebări. Ar trebui să existe o implicare mai mare din partea autorităților naționale, asociațiilor de promovare, asociațiilor patronale, tour operatorilor, astfel încât pe toate căile să facem o sinergie și să promovăm cât mai bine acest concept”, a declarat Anca Pavel Nedea, șefa Autorității Naționale pentru Turism.

Directorii muzeelor de istorie din Constanța și Muzeului Callatis au fost de părere că această colaborare între ANT și instituțiile de cultură din Dobrogea, astfel încât să atragem cât mai mulți turiști în regiunea noastră. Ciprian Popescu, prim-vicepreședintele ANAT a subliniat importanța promovării acestor tipuri de proiecte pentru mărirea numărului de turiști care calcă anual pragul țării noastre, și în special al Dobrogei: ”Am venit cu mare interes, pentru că acest proiect sumarizează toate elementele care compun un bagaj cultural de valoare pe care-l putem oferi turistului străin și este necesară informarea asupra acestui bagaj istoric”, a spus Popescu.

Geanina DRĂGOI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367