REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alegătorii de pe Colegiul 10 nu o cunosc pe deputata Maria Stavrositu - video

Alegătorii de pe Colegiul 10 nu o cunosc pe deputata Maria Stavrositu - video

Replica API 17 octombrie 2012 | 00:00 185

Vox populi - PDL nu o mai vrea, dar nici n-ar ajuta-o să prindă încă un mandat

Vox populi - PDL nu o mai vrea, dar nici n-ar ajuta-o să prindă încă un mandat

Sub lupa votanţilor şi a noastră se află Maria Stavrositu, candidată pe Colegiul Uninominal 10. După patru ani de activitate parlamentară, constănţenii nu au cuvinte de laudă. Deşi au susţinut-o în 2008, pentru un mandat de deputat, din partea PDL, votanţii constănţeni spun acum că Maria Stavrositu nu i-a reprezentat cu mândrie în Parlamentul României. Aceştia o acuză că nu şi-ar fi făcut simţită prezenţa în teritoriu pentru a le asculta doleanţele şi pentru a încerca să le rezolve problemele. Facem precizarea că zilele trecute Stavrositu menţiona că: "sunt o luptătoare şi voi găsi soluţii să continui proiectele începute alături de constănţeni, chiar dacă asta va însemna o candidatură independentă, pe Colegiul 10". Precizarea a venit în contextul în care deputata nu a primit sprijinul colegilor din PDL Constanţa să candideze pentru încă un mandat, însă Stavrositu speră că salvarea sa va veni "de la centru". Iată însă ce spun votanţii din colegiul 10 despre Maria Stavrositu:

Ion Nicolae, 63 de ani, pensionar, strada Traian: "Nu m-am simţit reprezentat în Parlamentul României de nici un parlamentar. Pe doamna Maria Stavrositu am văzut-o la TV şi o singură dată la o acţiune desfăşurată pe strada Traian. Sunt dezamăgit. Ar trebui să ştie să facă politică. Ne mint, nu au putere".

Alexandra Coman, 82 de ani, pensionară, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: "Nu ştiu cine este şi nici nu vreau să aud de PDL, pentru că mi-a mâncat pensia. De două ori mi-a luat din pensia de 350 de lei câte 20 de lei. Dacă este vorba de PDL nici nu vreau să aud de ei. Sunt hoţi şi mâncători de săraci. Se poate aşa ceva? De ce nu ne dă şi ei, în fiecare lună, ca Radu Mazăre, câte un pacheţel cu ulei, zahăr, făină, un pui să trăim? Ei ne-au luat cât au putut. Ne-au jecmănit şi acum vor să-i voteze lumea. În locul lor, mi-ar fi ruşine".

Mariana Ionescu, 60 de ani, pensionară, strada Traian: "Nu mă pricep la politică, dar în timpul mandatului nu am văzut-o să discute cu oamenii. Sunt fan Mazăre".

Valeria Sadâc, 42 de ani, casnică, strada Badea Cârţan: "Nu ştiu cine este doamna Maria Stavrositu. Nu o cunosc".

Georgeta, 68 de ani, pensionară, strada Arhiepiscopiei: "Din păcate nu m-am simţit reprezentată în Parlamentul României de către deputatul Maria Stavrositu. Am crezut că suntem mai la marginea Constanţei, strada Arhiepiscopiei, şi de aceea nu a ajuns şi la noi. Nici nu ştiu cum arată. Nu am văzut să stea de vorbă cu oamenii. Ar trebui să existe o legătură permanentă cu localnicii pe care îi reprezintă şi datorită cărora a ajuns în Parlamentul României şi apoi să încerce să rezolve problemele noastre. Mă voi prezenta la vot şi dacă nu vom avea alternative îi vom selecta tot pe cei care au fost şi până acum".

Grigore Dinescu, 54 de ani, inginer, bulevardul Tomis: "Nu pot să spun nimic de activitatea sa de parlamentar, pentru că nu o cunosc. Poate că are un birou unde poate fi abordată, dar dacă nu o cunosc prefer să nu comentez".

Maria Solomon, 62 de ani, pensionară, strada Badea Cârţan: "Nu a venit nimeni să stea de vorbă cu noi. Ne-a ajutat Radu Mazăre şi votez cu cei care ne-au ajutat. Sunt mulţumită de dânsul, pe doamna Maria Stavrositu nu o cunosc. Am dormit 5 ani învelită cu folii şi nu am primit ajutor decât de la primar".

Hitman Aconstandei, 56 de ani, casnică, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: "Nimeni nu a venit să vorbească cu noi, însă vor să-i votăm. Sub nici o formă nu ne-am simţit reprezentaţi în Parlamentul României de Maria Stavrositu. Nici nu ştiu cum arată. Parlamentarii ar trebui să-i ajute pe pensionari. Deşi îl critică pe Radu Mazăre, nu au dreptate. Ei doar au băgat în buzunar, nu-i interesează de noi".

Victor Dicu, 65 de ani, pensionar, strada Poporului: "Ea a fost. Vrem alta. Nu o votăm de şapte ori".

Gabriela Macovei, 56 de ani, pensionară, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: "Numele doamnei Maria Stavrositu îmi este cunoscut, dar cine vine şi cine îi vede în teritoriu? Parlamentarii ar trebui să fie oneşti şi apoi să se vadă ce fac. Fiecare e liber să candideze, dar dacă nu şi-a făcut simţită prezenţa în teritoriu nu ar mai trebui votat. Probabil că voi sancţiona la vot această persoană. Nimeni nu a ieşit în faţă cu ceva bun, nu am ce să spun despre activitatea de parlamentar a dânsei".

Ustinia, 60 de ani, pensionară, strada Tulcei: "Nu am văzut să vorbească cu oamenii. Nu ştiu cine este. Parlamentarii ar trebui să-şi facă datoria faţă de popor. Maria Stavrositu nu a făcut nimic şi nici nu o să facă".

Aurel Fernando Sântea, 64 de ani, pensionar, bulevardul Tomis: "Nu o cunosc pe Maria Stavrositu. Poate o fi ajuns în cei patru ani de mandat pe la alţi constănţeni, dar pe la mine încă nu a ajuns. Îi recomand să nu mai stea numai prin birouri, ci să mai interacţioneze şi cu oamenii de rând".

Despina Dinescu, 52 de ani, cosmetician, bulevardul Tomis: "Nu şi-a făcut simţită prezenţa în teritoriu. Se promit multe şi nu se face nimic. Nu sunt locuri de muncă. Mergem din ce în ce mai rău. La alegerile parlamentare nu avem cu cine vota".

Marin Panait, 63 de ani, zugrav, strada Tulcei: "Maria Stavrositu nu a făcut nimic pentru noi. Nici nu ştiu cum arată. Voi vota altă persoană".

Dumitru, 80 de ani, pensionar, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: "Mi-a plăcut în primul rând atitudinea dânsei din Parlament, dar pe mine nu m-a reprezent, pentru că nu am avut probleme. Nu s-a evidenţiat în mod deosebit, pentru că probabil nu i s-a oferit ocazia. Îi doresc sănătate, luciditate în ceea ce face şi multă minte pentru toţi cei care vor fi aleşi".

Mitică, 60 de ani, pensionar, bulevardul Tomis: "Nu cred că a făcut ceva pentru constănţeni. Nu o cunosc pe Maria Stavrositu. Nici nu ştiu unde are biroul de parlamentar. PDL trebuie să dispară împreună cu Traian Băsescu. Toţi fură. Aşa cap aşa căciulă. PDL pune biruri peste biruri. La alegerile din decembrie voi sanţiona la maxim pe cei din PDL".

Facem precizarea că au răspuns întrebărilor "Replica" mult mai mulţi cetăţeni din Colegiul 10, iar toţi cei chestionaţi s-au încadrat în tonul răspunsurilor exemplificate mai-sus.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367