REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alegeri în Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Alegeri în Republica Moldova: Preşedintele Igor Dodon îi îndeamnă pe cetăţeni să se pregătească de proteste

Replica API 21 februarie 2019 | 00:00 339

Igor Dodon

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit, în cadrul unei intervenţii directe pe o reţea de socializare rusă, despre presupuse măsuri extreme ale autorităţilor împotriva sa şi a Partidului Socialiştilor (PSRM) în ultimele zile de campanie electorală şi a îndemnat cetăţenii să se pregătească pentru proteste, informează miercuri Radio Chişinău.

Igor Dodon a făcut declaraţiile despre presupuse măsuri extreme inclusiv în contextul descinderilor de la ambasada Republicii Moldova la Moscova, unde, potrivit presei, ar fi existat un centru de comandă electorală în favoarea socialiştilor. Formaţiunea respinge acuzaţiile.

La rândul său, purtătoarea de cuvânt a PSRM, Irina Astahova, a declarat pentru Radio Chişinău că în ultimele luni s-au intensificat atacurile asupra formaţiunii şi că nu sunt excluse unele "provocări''. "Vedem că în ultimele luni s-au intensificat şi amplificat atacurile la adresa Partidului Socialiştilor din partea partidului de guvernământ şi a acoliţilor săi'', susţine reprezentanta PSRM.

Solicitat să comenteze aceste declaraţii, purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat (PDM), Vitalie Gămurari, a subliniat că Igor Dodon continuă să încalce legislaţia, susţinând deschis PSRM, inclusiv prin ultimele sale declaraţii, iar formaţiunea încearcă să se victimizeze.

Anterior au existat mai multe sesizări la Comisia Electorală Centrală (CEC) a Republicii Moldova cu privire la încălcări comise de PSRM, inclusiv implicarea lui Igor Dodon în campanie, în favoarea acestei formaţiuni. CEC a adoptat şi o hotărâre prin care a atenţionat Preşedinţia în această privinţă şi a avertizat Partidul Socialiştilor.

În ultima perioadă se constată tensiuni între socialişti şi democraţi, iar după excluderea din alegerile parlamentare din 2014 a partidului lui Renato Usatîi şi anularea alegerilor din Chişinău anul trecut nu sunt excluse "scenarii radicale", a comentat analistul politic Ion Tabârţă.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai nu-l mai alegeti pe Basescu, sa faca Romania Mare ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367