REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ALEGERI la CONSTANȚA: 8 DOSARE PENALE și AMENZI de peste 13.000 de lei! Video

ALEGERI la CONSTANȚA: 8 DOSARE PENALE și AMENZI de peste 13.000 de lei! Video

Replica API 28 septembrie 2020 | 08:31 3068

Alegerile locale în județul Constanța au decurs într-un mod cât se poate de nefiresc. Au fost înregistrate mai multe incidente, lăsându-se cu sancțiuni contravenționale, dar și cu dosare penale.

”Precizez că de la începutul procesului de votare nu s-au produs evenimente de o gravitate deosebită în ceea ce priveşte ordinea publică. La nivelul IPJ Constanţa s-au primit peste 30 de sesizări referitoare la posibile contravenţii sau infracţiuni electorale, majoritatea fiind confirmate în urma verificărilor. Până la această oră au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 13.000 de lei. Au fost întocmite 8 dosare de cercetare penală – 2 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot, unul pentru dispariţia unei ştampile dintr-o secţie de votare, 2 pentru coruperea alegătorilor, precum şi altele, acestea fiind deja aduse la cunoştinţa dvs., în cursul zilei. Având în vedere amploarea activităţilor organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul acestei pandemii, dispozitivul de ordine şi siguranţă publică, a fost suplimentat cu efective pentru a se asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiţii. Pentru un plus de siguranţă, au fost constituite şi echipe de rezervă care sunt pregătite să intervină în cel mai scurt timp acolo unde situaţia o impune”, au spus reprezentanții IPJ Constanța.

Probleme au fost și la Mangalia, acolo unde se spune că s-ar fi găsit bani în maşini parcate lângă un supermarket pentru o posibilă mită electorală.

”În urmă cu puţin timp am avut o sesizare de la Mangalia. Este vorba despre un conducător auto care a fost oprit în trafic de poliţişti din cadrul poliţiei municipiului Mangalia. Acesta a fost legitimat împreună cu pasagerul din dreapta, însă, în momentul în care li s-a pus în vedere că trebuie să se supună indicaţiilor poliţistului în ceea ce priveşte controlul autoturismului, aceştia au refuzat, au părăsit autoturismul şi nu au vrut să se supună. Astfel că au fost conduşi la sediul poliţiei municipiului Mangalia unde au fost audiaţi. În momentul de faţă, poliţiştii au plecat împreună cu aceştia la autoturismul în cauză pentru a fi făcute aceste controale. Vom vedea ce vom descoperi în urma controalelor”, a spus Andreea Iliescu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Constanța.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367