REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Alegeri la PMP. Palaz şi-a impus favoritul pe singura funcţie disputată: cea de număr 2 în organizaţia Constanţa

Alegeri la PMP. Palaz şi-a impus favoritul pe singura funcţie disputată: cea de număr 2 în organizaţia Constanţa

Replica API 20 noiembrie 2017 | 00:00 309

Alegerile pentru funcțiile de conducere din cadrul Partidului Mișcarea Populară Constanța au ajuns la final. Dacă pe majoritatea pozițiilor exista un singur candidat – iar toată lumea ştia deja cum va arăta componenţa conducerii – , pentru fotoliul de primvicepreședinte chiar a existat o bătălie, între Daniel Turcu și Florin Goidea.

Cei aproape 300 de delegați participanți la ședința susținută la Pavilionul Expozițional Mamaia în cursul zilei de 19 noiembrie a.c. au delimitat clar prin vot cine merită funcția. Astfel, Turcu este noul prim vicepreședinte, cu 199 de voturi pentru, în timp ce Goidea a obținut doar 99 de voturi. De asemenea, Claudiu Iorga Palaz își continuă mandatul în fruntea organizației județene. Totuși, micile înțepături nu au lipsit, ceea ce ar putea indica existența unei posibile neînțelegeri între membrii de partid. Mai precis, bârfele anunțau că exista o susținere din spate a celor doi candidați, cum că Goidea ar fi susținut de deputatul Robert Turcescu, prezent și el de altfel la eveniment, în timp ce învingătorul era susținut de Palaz. Dacă a existat o lipsă de comunicare evidentă între deputat și conducerea PMP Constanța de la remiterea invitațiilor la eveniment, în startul luărilor de cuvânt, a fost un moment care a întărit această presupunere. Mai exact, primul care ar fi trebui să ia cuvântul, după cum a fost planificat era Robert Turcescu, în schimb, imediat după intonarea imnului a fost chemat la microfon Eugen Tomac, președinte executiv al partidului. Voci din partid susțineau subtil de existența acestei dispute interne, însă este ținută departe de „ochii lumii”, după cum spunean însăși membrii PMP Constanța. De altfel, imediat după anunțarea rezultatelor, dacă ceilalți membri ai Biroului Executiv Constanța au rămas la o vorbă, Turcescu a plecat de îndată.

Restul Consiliului Executiv Județean al PMP Constanța este compus din: Claudiu Palaz – președinte; secretar general – Alexandru Zabara (consilier local municipal) și secretar general adjunct – Elena Alexandra Silistra; vicepreședinți – Gheorghe Alexa (primar Cogealac), Nicolae Anghel (primar Castelu), Elena Buhaiev, Adrian Burhală, Secil Cantaragiu (consilier local municipal), Ion Florea, Dumitru Lupu, Cătălin Papuc (consilier local municipal), Marian Sava, Virgil Senopol, Constantin Solomon și Camelia Șerban; secretari executivi – Gheorghe Beșliu, Remzi Bolat, Olimpiu Carauleanu, Hristu Iorganda, Dumitru Jeanu, Adriana Minea, Antoneta Prodan (viceprimar Castelu), Marian Sărăcilă, Vasile Simonca și Florin Țugurel; comisia arbitraj și integritate – Lidia Turcu, Marius Costea, Marilena Dumitrescu, Oana Guță și Georgeta Nistor; comisia de cenzori – Georgiana Diana Răileanu, Alexandru Zabara și Secil Cantaragiu și trezorierul va rămâne în continuare Georgiana Diana Răileanu.

Tomac: „Unirea se va întâmpla cât de curând”

Eugen Tomac s-a axat pe vocile puternice pe care partidul le are atât în Parlament, cât și în județele din România, dar nu a omis nici mesajul unionist cu care cei de la PMP a obișnuit populația . „Nici unul dintre colegii noștri nu va citi un discurs scris de alții. Ceea ce spun sunt lucruri sincere, spuse din suflet. Felicit echipa de la Constanța, s-au împlinit mai bine de patru ani de când, împreună cu Claudiu Palaz, am inaugurat primul sediu al PMP, în vara anului 2012. De atunci s-au întâmplat multe evenimente importante în viața partidului nostru și ne-am atins obiectivele pe care ni le-am propus, dar greul abia acum începe. Ne-am atins obiectivul de a trimite reprezentanți în Parlamentul European, la Constanța ați obținut un rezultat foarte bun, onorabil, chiar dacă nu am avut candidați peste tot. Astăzi, datorită efortului pe care l-ați făcut, aveți în Parlament unul dintre cei mai vocali și credibili deputați, colegul nostru Robert Turcescu. Ne-am atins obiectivele pentru că, noi toți, am crezut în acest proiect și spun că abia începe greul, pentru că avem multe de făcut împreună. În primul rând, de ordin organizatoric. În România, doar 15% din populație este împotriva Unirii, în Republica Moldova realitatea este alta, pentru că acolo au produs efecte catastrofale politicile de deznaționalizare a românilor. Dar, faptul că există un procent de 25%, chiar spre 28% de români care vor Unirea cu toată convingerea și 53% vrea integrarea în UE, această realitate ne face încrezători să credem că nu este departe momentul în care, politic, în Parlamentul de la Chișinău se poate obține o majoritate de peste 50% pentru votarea Unirii și se va întâmpla cât de curând!”, a spus Eugen Tomac.

Turcescu: „Probabil ați auzit că Turcescu se ceartă cu Palaz. Nu e adevărat!”

Robert Turcescu a vorbit de existența unui conflict, în mod subtil, în cadrul discursului susținut în fața membrilor de partid. „Astăzi discutăm despre funcții. Mi-am dorit și eu funcții, să ajung redactor-șef, director de publicație, cel mai bun realizator și apoi mi-am dat seama că este vorba despre altceva. Este vorba de entuziasmul pentru un proiect! Așa cum într-o călătorie importantă nu este ținta pe care probabil, până la urmă o atingi, ci cel mai frumos este drumul. Ceea ce facem noi astăzi și fac o reverență pentru momentul acela de nebunie frumoasă de a urma un proiect care abia se năștea, foarte important este drumul pe care îl parcurgem împreună, care nu este niciodată ușor. Am crezut și cred că este un proiect viabil, iar astăzi cred că este mai mult decât un proiect, este o nevoie, o urgență ca acest proiect să se dezvolte. Mi-am închipuit întotdeauna, când mă uitam atent la viața politică, cum trebuia să arate un partid politic? La vremea respectivă m-am gândit foarte intens că nu mi-aș dori să intru într-un partid în care cele mai importante poziții să fie dominate de poziția de drepți! PMP este un partid cu voci puternice, cu orgolii, oameni care gândesc, care nu acceptă să răspundă „da, am înțeles”, fără să li se livreze argumente puternice. Probabil ați auzit că Turcescu se ceartă cu Palaz. Nu e adevărat! Întotdeauna, când am discuții și cu Claudiu și cu Eugen și cu Cristache și cu alți colegi, suntem oameni care gândim, care au idei, puncte de vedere și e firesc să fie așa! Un partid de „yesmeni” este unul precum PSD, care, din cauza acestor acceptări de orice fel a unor erori politice, devine un partid toxic. PMP nu e așa, pentru că, în primul rând, fondatorul Traian Băsescu nu e așa! Noi nu vrem să fim așa. Ceea ce ne unește foarte mult este faptul că reușim să dialogăm. Se acumulează tensiuni într-un partid, ele trebuie descărcate într-un fel, uneori în public, alteori în spatele ușilor închise, dar cel mai important lucru este că formăm o echipă, iar, aici, la Constanța, este o echipă foarte puternică!”, a spus Robert Turcescu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe Lidia Tucu trebuie sa o puna trezorier,la Navodari a luat cotizatii,liste cu membrii si a pus coada pe spinare .si dusa a fost,acum este in umbra fratiorului care se crede buricul pamantului. PACAT PMP imi pare rau.....
0
0
Niste bulangii in sacou blugi si pantofi de lac! Moda Cogealac la toata lumea
2
0
Cum,primarul de la Cogealac,Alexa Gheorghe nu a prins functia de vicepresedinte la nivel national? Pacat! Mare pacat! Omul este o somitate si printre putinii primari PMP din tara
1
0
Dar eu ? Eu unde sunt ? Chiar atat sunt eu de mic ? Se pare ca nu am mancat destul k..... la Navodari !
2
0
Palas cel mai mare ordinar hotul hotilor
7
2
Dupa rezultatele dezastruoase de la alegerile din Baraganu, Mereni si Pantelimon tanarul talent politic ratacit Palazu mic ar fi de arncat la gunoi.
7
2
Palaz sa il ia si pe Alexa sa plece dracu unde a dus mutu iapa,ordinarilor!!!
7
2
acesta este tipul de politica practicat de toti, indiferent de partid, al meu prieten pus sus cat mai sus, indiferent daca arew sau nu ceva in comun cu functia in care a fost catapultat. RUSINE. Atata timp cat specialistii nu vor conduce, nimic nu se va rezolva in tara asta cazuta, din vina noastra , a votantilor, pe mana unor EXCROCI ORDINARI, ce se plimba de la un partid la altul, functie de ce i se ofera, adica cine da mai mult
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108