REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Alegeri Locale - Buică: Cetăţenii trebuie să respecte reguli suplimentare. Am pregătit un clip de promovare a măsurilor

Alegeri Locale - Buică: Cetăţenii trebuie să respecte reguli suplimentare. Am pregătit un clip de promovare a măsurilor

Replica API 17 septembrie 2020 | 21:52 940

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri, că, spre deosebire de alegerile clasice, cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare în secţia de votare, astfel încât noul coronavirus să nu fie răspândit, menţionând că a pregătit, împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii, un clip de promovare a acestor măsuri.

Constantin-Florin Mituleţu-Buică

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii au semnat un ordin privind stabilirea unor măsuri şi acţiuni de sănătate publică necesare pentru a fi respectate pentru desfăşurarea în siguranţă a procesului electoral, ordin avizat de AEP.

"Acest ordin respectă fluxul şi circuitul normal într-o secţie de votare şi aduce ca situaţie concretă doar partea de măsuri sanitare stabilite de către legiuitor prin Legea 135. Regulile sunt aceleaşi. Accesul într-o secţie de votare va fi făcut pe la operatorul de calculator, identificarea se va efectua în acel sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului ilegal, cetăţeanul, alegătorul se va prezenta la preşedintele secţiei de voastre sau la membrul desemnat pentru operaţiunea de identificare şi semnare în lista electorală şi înmânarea documentelor de votare, buletine de vot, ştampilă. La părăsirea secţiei de votare cetăţeanului i se va înmâna actul de identitate şi va părăsi secţia de votare. Iar prin Legea 135, HG 577 şi HG privind starea de alertă şi acest ordin sunt stabilite regulile sanitare de urmat de la intrarea în centrul de votare pe circuitul până la secţia de votare la care alegătorul este arondat", a explicat Mituleţu-Buică, într-o declaraţie comună cu miniştrii Marcel Vela şi Nelu Tătaru.

El a spus că sunt necesare reguli suplimentare faţă de alegerile clasice.

"Spre deosebire de alegerile clasice pe care le ştiam noi, cetăţenii trebuie să respecte nişte reguli suplimentare astfel încât să ne asigurăm că la finalul procesului electoral al alegerilor locale din 27 septembrie acest virus să nu fie răspândit şi toată lumea să fie în siguranţă. Legea este respectată pe întreg circuitul prezentat în acest tur şi din punctul de vedere al Autorităţii Electorale Permanente lucrurile vor fi clare. Încă din această seară avem pregătit clipul de promovare împreună cu Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Sănătăţii a regulilor pe care cetăţenii vor trebui să le urmeze şi să le respecte în secţia de votare, astfel încât să ne asigurăm că în timpul scurt rămas până la ziua votării toată lumea ştie ce va avea de făcut şi cum trebuie să se comporte de această dată în pandemie la o secţie de votare", a mai spus Mituleţu-Buică, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218