REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Alegeri tensionate la UMC. Panait şi-a spulberat contracandidatul

Alegeri tensionate la UMC. Panait şi-a spulberat contracandidatul

Replica API 12 martie 2016 | 09:55 627

Noul rector, desemnat cu 92 de voturi din 112

Noul rector, desemnat cu 92 de voturi din 112

Cornel Panait

În cursul zilei de 11 martie a.c., au avut loc alegerile pentru ocuparea funcţiei de rector la Universitatea Maritimă din Constanţa. Deşi iniţial au fost înscrişi trei candidaţi, ulterior Violeta Ciucur s-a retras. Motivul?! Cuvintele defăimătoare aduse la adresa ei şi a familiei acestea. Între candidaţii rămaşi, Cornel Panait şi Ghiorghe Bătrînca, lupta nu s-a dat doar pe terenul electoral, ci şi în afara lui. Florin Iordănoaia, susţinătorul principal al lui Bătrînca, a continuat, şi în ziua votului, să aducă acuzaţii grave la adresa lui Panait.

Florin Iordănoaia

În cursa pentru conducerea UMC pentru următorii patru ani s-au înscris prorectorul Prof. Univ. Dr. Ing. Cornel Panait şi Conf. Univ. Dr. Ghiorghe Bătrînca. Actualul rector, Violeta Ciucur şi-a retras la data de 9 martie a.c. candidatura din competiţie. „A fost o decizie personală şi nu are nici o legătură cu ceea ce priveşte universitatea în presa locală. Am hotărât să mă retrag din cursă pentru că a apărut un articol denigrator la adresa mea şi a familiei mele care mi-a dat senzaţia de vânare, de defăimare şi de a-mi face rău”, a declarat Violeta Ciucur, imediat după ce şi-a executat dreptul de vot.

Acest fapt a fost susţinut şi de Cornel Panait. „Limbajul, atitudinea şi modul în care s-a gestionat în ultima perioadă aşa-zisa campanie electorală au determinat-o pe doamna Violeta Ciucur să se retragă. Nu a mai vrut să mai candideze întrucât nu s-a regăsit în această atitudine”, a menţionat Cornel Panait. Însă, Florin Iordănoaia, şeful Departamentului Management în Transporturi din cadrul Facultăţii de Navigaţie şi Transport Naval al Universităţii Maritime Constanţa şi în acelaşi timp susţinătorul lui Bătrînca, este de părere că întreaga cacealma este făcută în favoarea lui Panait.

„Retragerea actualului rector a fost făcută în favoarea lui Panait. Şi, deşi, doamna Violeta Ciucur a fost rector între anii 2012-2016, tot domnul Panait a condus Universitatea în acelaşi mod, după acelaşi sistem. Deci dânsul a condus practic UMC-ul timp de 12 ani”, a precizat Florin Iordănoaia.

„Procesul de votare din Universitatea Maritimă este ILEGAL”

Conflictul dintre Cornel Panait şi Florin Iordănoaia a început acum câteva zile. Conform spuselor lui Iordănoaia, candidatura lui Panait este ilegală! „Nu votez întrucât consider că procesul de votare de astăzi (11 martie a.c.) este ilegal. Nu respectă condiţiile legii, nu respectă Carta universitară, nu respectă nici metodologia care a fost întocmită pentru aceste alegeri, care culmea a fost modificată în timpul alegerilor.

Domnul Panait în loc să iasă la pensie, doreşte să conducă încă patru ani într-un mod dictatorial”, a spus Florin Iordănoaia. Pe cealaltă parte, Cornel Panait nu dă recurs la aceste acuzaţii, considerând că totul decurge cum ar trebui. „Noi am demarat alegerile pentru că am dorit ca în luna octombrie Universitatea să înceapă să lucreze la nivelul departamentelor cu directori de departamente noi. Totodată, am făcut alegeri pentru alegerea noului Senat şi al Consiliului Profesoral.

Ele nu lucrează momentan, îşi vor începe activitatea după alegerea rectorului. Comisia Centrală de Alegeri mi-au dat acordul să mai candidez încă o dată, deci nu este nici o problemă”, a precizat Cornel Panait. După câteva ore de la acest schimb de replica, a venit şi verdictul: Cornel Panait a câştigat alegerile cu 92 de voturi, în timp ce Ghiorghe Bătrînca a obţinut doar 14 voturi. La alegeri au fost prezenţi 125 de alegători, din care 112 şi-au exprimat opţiunea.

Diana NEAŢĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367