REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Alegerile pentru Senatul Universității Ovidius au fost FRAUDATE?!

Alegerile pentru Senatul Universității Ovidius au fost FRAUDATE?!

Replica API 1 martie 2016 | 18:04 725

Fraudă la alegerile pentru Senatul Universităţii Ovidius Constanţa?! Luni, 29 februarie a.c., au avut loc alegerile pentru desemnarea membrilor Senatului universității conduse de Sorin Rugină. Începând cu ora 08.00 până la ora 20.00, cadrele didactice au fost așteptate la urne să își voteze reprezentații. Și, fiecare a votat ce a crezut de cuviință sau...nu! Există voci din interiorul instituției care susțin că alegerile au fost fraudate, că angajații universității au fost obligați să voteze pe două liste care „au circulat de sus în jos“, fără ca multe nume să figureze pe fișele respective. „E inadmisibil ca niște oameni intelectuali să apeleze la sistemul listelor, în sistem mafiot, comunist“, au declarat surse din cadrul UOC.

Biroul Electoral Central a procedat la verificarea proceselor-verbale și la validarea rezultatului alegerilor pentru ocuparea locurilor atribuite cadrelor didactice în Senatul universitar, desfășurate în data de 29.02.2016. Mulți dintre candidați spun că, dacă ar fi avut puterea și timpul necesar de a-l pierde pe la instanțe, ar fi contestat alegerile. Au fost fraudate, susțin ei, dezamăgiți fiind că „niște oameni intelectuali au apelat la sistemul listelor, în sistem mafiot, comunist“. Multe voturi au fost anulate, deși ele erau pefect valide, iar angajați care nu vin decât o dată la două luni la ore au fost chemați să voteze, după ce li s-au pus listele în față și obligați, amenințați, constrânși să voteze, susțin surse din interiorul universității. „Mi-au spus mai multe persoane în care am încredere că se petrec lucruri nu tocmai corecte. Te-am votat pe tine și pe... Eu pe voi vă știam și pe voi v-am votat, mai ales ca cineva mi-a trimis doua liste care au circulat de sus în jos (adică de la decana actuală) și in care niciuna dintre voi nu ați figurat“, se arată întrun mail de susținere transmis, de către un cadru didactic, unui coleg de-al său, candidat la o funcție în Senat. „Listele le-au cerut șefii, și decanii, care sunt și ei șefi, și le-au executat. Au fost chemați angajații care nu vin decât o dată la două luni la ore ca să voteze, s-au pus listele în față și obligați, amenințați, constrânși să voteze listele. Dacă nu, vor vedea ei! Nu am figurat pe liste, că nu fac parte din structura aceasta, piramida aceasta mafiotă. Dacă nu ești afiliat la un sistem de manipulare, nu ai ce să faci! E inadmisibil ca niște oameni intelectuali să apeleze la sistemul listelor, în sistem mafiot, comunist. Au fost anulate voturi care erau perfect valide, cu numele meu pe ele“, a declarat un alt candidat pentru un loc în Senat. „Mi-e o scârbă fără margini, ne prefacm, de sus până jos, că suntem democratici. Am vrut un vot democrat și nu liste care să mă exludă de la șansa mea de a fi ales“, a mai precizat cadrul didactic.

Ce spune Sorin Rugină, rectorul Universității Ovidius Constanța

“ Este posibil, nu știu. Dacă sunt oameni curajoși, să vină să facă contestație. Eu nici nu am intrat în Biroul Electoral Central, eu abia am venit la Universitate. Să vedem dacă sunt contestații sau nu sunt. Nici măcar nu am văzut lista completă cu rezultatele. Acestea sunt niște chestiuni care fac parte din luarea unor alegeri, care eu zic că s-au desfășurat normal. Vocile adevărate și universitare se identifică. Faza cu listele este o poveste vânătorească. Fiecare a votat cum a dorit. L-a obligat cineva? Discutăm despre un mecanism care mie îmi este străin și nici nu-l agreez. Candidații au fost votați în funcție de atașamentul față de universitate și de modul de implicare. Nu este ușor să fii senator. Iar faptul că sunt oameni noi foarte mulți, cred că va da Senatului valoare și moralitate. Acesta este cel mai mare câștig. Senatul ar trebuie să fie instituția care asigură autonomia. Probabil că dintre cei care au pierdut au susținut acest lucru. Frauda este o chestie dură, pui votul, aduci voturi. Suntem deja imuni la toate vocile din interior.”, a spus Sorin Rugină.

De precizat faptul că două cadre didactice și-au retras candidaturile, cu doar câteva ore înaintea deschiderii urnelor. Este vorba despre prof. univ. dr. Gîrțu Mihai, candidat de la Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie și despre conf. univ. dr. Melnic Lucia, candidat de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă. Astfel, numărul total de candidaturi rămase valabile este de 105, având în vedere că numărul locurilor disponibile pentru ocuparea unui post în cadrul Senatului este de 54.

Cine sunt noii membri ai Senatului Universității

Astfel, pentru Facultatea de Litere au fost aleși Vlad Monica (369 voturi), Cap-Bun Marina (312 voturi), Mitchievici Angelo-Nicolae (291 voturi), Ciugureanu Carmen-Adina (272 voturi) și Ionițiu Ionela (263 voturi). În ceea ce privește Facultatea de Teologie, au fost aleși cu 429 de voturi, Dura Ioan și Popovici Dumitru-Dănuț, iar cu 416 voturi, Ionescu Răzvan Gabriel. Pentru Facultatea de Istorie și Științe Politice au fost selectați Ivănescu Mihaela-Ștefania (374 voturi) și Citirigă Daniel- Valentin (370 voturi). Facultatea de Drept și Științe Administrative îi are ca reprezentanți pe Pandele Adina Laura (308 voturi), Anechitoae Constantin (284 voturi), Căzănel Maria (278 voturi) și Rus Mihaela (267 voturi). Referitor la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole candidații aleși au fost Skolka Marius (375 de voturi), Sava Daciana Georgeta (313 voturi), Simionescu Violeta-Maria (250 voturi) și Tofan Lucica (246 voturi). Larion Alin-Cornel (469 voturi) și Melenco Ionel (440 voturi) au fost aleși să reprezinte Facultatea de Sport și Educație Fizică. Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie a ales ca reprezentații acesteia să fie Popovici Ionela (307 voturi) și Popescu Viorica (301). De asemenea, pentru Facultatea de Matematică și Informatică au fost aleși Bobe Alexandru (297 voturi) și Popa Constantin (244 voturi). Facultatea de Științe economice a avut șapte aleși și anume, Lazăr Cristina-Mihaela (381 voturi), Munteanu Irena (367 voturi), Moraru Andreea-Daniela (317 voturi), Duhnea Cristina (315 voturi), Anghel Panait (311 voturi), Moise-Țiței Adina (308 voturi) și Botescu Ion (288 voturi). Și Facultatea de Medicină se află printre cele cu cei mai mulți candidați admiși. Aceștia sunt Gheorghe Emma (387 voturi), Iliescu Dan Marcel (361 voturi), Hangan Laurențiu-Tony (341 voturi), Grasa Cătălin Nicolae (300 voturi), Poinăreanu Ionuț (289 voturi), Dumitru Eugen (277 voturi) și Popa Marius Florentin (276 voturi). Pentru Facultatea de Medicină Dentară au fost alese Pușcașu Cristina Gabriela (299 voturi) și Caraiane Aureliana (288 voturi). Facultatea de Farmacie a ales ca Schroder Verginica (297 voturi), Dumitrescu Denisa-Elena (296 voturi) și Margaritti Doina (264 voturi) să reprezinte facultatea în Senat. Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă îi are ca reprezentanți pe Crăciun Eduard-Marius (334 voturi), cotrumbă Mirela-Rodica (332 voturi), Rădoiu Viorel Bogdan (257 voturi) și pe Cârjali Erol (252 voturi). Vintilă Dragoș-Florian (273 voturi) și Maftei Carmen Elena (256 voturi) au fost aleși să reprezinte în Senat Facultatea de Construcții. Facultatea de Arte are ca aleși pe Lupu Mitică (322 voturi) și pe Ardelean Ioan (308 voturi). În final, pentru Facultatea de Psihologie și Științele Educației au fost aleși Mirica Mircea Adrian (435 voturi), Căprioară Daniela-Dumitra (434 voturi) și Enache Rodica Gabriela (431 voturi).

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218