REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aleile pietonale și parcările din zona Dacia, modernizate

Aleile pietonale și parcările din zona Dacia, modernizate

Replica API 17 septembrie 2021 | 23:28 1010

Spațiul urban din zonele rezidențiale este reorganizat constant pentru a fi create condiții civilizate de acces rutier și pietonal.

Rând pe rând, aleile de acces către blocuri, aleile pietonale și spațiile destinate parcării autovehiculelor din zona Dacia au fost modernizate printr-un proiect de revitalizare urbană. Vorbim despre 1.200 mp de trotuare și peste 10.000 mp de carosabil care au fost reabilitați.

Infrastructura zonelor pietonale a fost prevăzută cu borduri moderne iar carosabilul a fost recondiționat cu asfalt. Până în prezent, au fost modernizate străzile Pictor Ștefan Luchian, Pictor Nicolae Grigorescu și aleile Pictor Nicolae Tonitza, Cameliei, Iasomiei, Magnoliei.

Prin reamenajarea suprafeței carosabile numărul de locuri de parcare a fost suplimentat. Parcările adiacente aleilor Iasomiei, Cameliei și Magnoliei au fost reconfigurate, fiind create 152 de noi locuri de parcare. Alte 97 de locuri de parcare au fost construite pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe aleea Cameliei și pe porțiunea cuprinsă între aleea Pictor Nicolae Tonitza și aleea Cameliei, prin transformarea terenurilor virane în spații destinate parcării autovehiculelor.

Lucrările continuă și în această perioadă. Noi locuri de parcare sunt în curs de amenajare în zona delimitată de aleea Magnoliei și aleea Grădinilor.

Locuitorii din zonă pot depune cereri pentru rezervarea unui loc de parcare, accesând platforma online https://parcari.primaria-constanta.ro. De asemenea, documentația necesară poate fi trimisă la Serviciul Siguranța Circulației Urbane și Parcări situat pe strada Ștefan Mihăileanu, nr. 10.

Actele necesare pentru rezervarea unui loc de parcare sunt disponibile pe site-ul Primăriei municipiului Constanța, la secțiunea De interes public/Formulare tip: http://primaria-constanta.ro/primarie/relatii-cu-publicul/acte-necesare-pentru-diferite-tipuri-de-solicitari.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Hai ca aveti parcare, scoateti banii si cotizati la Primarie !
0
0
foarte frumos !
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367