REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Aleksei Navalnîi 'nu regretă nicio secundă' lupta şi revenirea sa în Rusia, la un an de la arestare

Aleksei Navalnîi 'nu regretă nicio secundă' lupta şi revenirea sa în Rusia, la un an de la arestare

Replica API 18 ianuarie 2022 | 00:00 534

Opozantul rus Aleksei Navalnîi a declarat luni, la exact un an de la arestarea sa, că "nu regretă nicio secundă" că a revenit în Rusia şi i-a îndemnat pe concetăţenii săi să nu se teamă, informează AFP, citată de Agerpres.

Sursa foto: Aleksei Navalnîi/facebook.com

"Am făcut-o, nu o regret nicio secundă", a scris el pe reţelele sociale, cu privire la lupta sa împotriva Kremlinului şi revenirea sa în ţară, în pofida riscului de a fi arestat, după luni de convalescenţă în urma unei otrăviri.

"După un an de închisoare, vă spun ceea ce le-am strigat celor (care mă susţineau atunci) din faţa tribunalului: nu vă fie teamă", a mai spus opozantul, ale cărui mesaje pe reţelele sociale sunt difuzate în mod regulat.

Postarea sa de luni este însoţită de o fotografie cu el în uniformă de deţinut în compania soţiei sale, Iulia.

Navalnîi s-a prezentat din nou, luni, în faţa unui tribunal, de data aceasta pentru examinarea a două plângeri pe care le-a depus contra administraţiei penitenciare. Tribunalul districtului Petuşki din regiunea Vladimir, unde este încarcerat opozantul, examina dimineaţa cele două dosare.

Navalnîi participa la prima sa audiere prin legătură video, închis într-o cuşcă cu gratii, potrivit imaginilor difuzate de postul independent online Dojd.

Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie 2021 pe un aeroport din Moscova, la revenirea lui din convalescenţă din Germania, după ce a fost otrăvit în Siberia, în august 2020, pentru care opozantul îl consideră responsabil pe preşedintele rus Vladimir Putin.

Rusia nu a declanşat niciodată o anchetă asupra acestei tentative de asasinat, afirmând că nu există niciun indiciu în acest sens şi acuzând Berlinul că nu oferă Moscovei analizele medicale ale opozantului, notează AFP.

Acest militant care luptă împotriva corupţiei elitelor ruse a primit apoi o pedeapsă de doi şi jumătate de închisoare, pentru un dosar privind "fraude", pe care el îl califică drept politic. Această condamnare a suscitat un torent de condamnări pe plan internaţional şi noi sancţiuni ale Occidentului împotriva Moscovei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367