REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

„Alergam între spitale, cu seringa cu măduvă lipită cu leucoplast, să nu curgă!”

„Alergam între spitale, cu seringa cu măduvă lipită cu leucoplast, să nu curgă!”

Replica API 24 august 2017 | 00:00 270

Acesta a fost sfârșitul Andradei, răpusă de leucemie

Acesta a fost sfârșitul Andradei, răpusă de leucemie

Plimbată între spitale, cu punga de sânge și seringa cu măduvă osoasă în mână. Asta își amintește o mamă îndurerată, din Eforie Nord, care și-a pierdut fiica de numai 20 de ani, în lupta cu leucemia și sistemul medical din țara noastră.

Andrada Elena Broască era o tânără frumoasă, veselă și plină de energie. Avea 20 de ani, era studentă la Facultatea de Farmacie din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța și avea toată viața înainte. În luna noiembrie a anului 2011, tânăra a început să se simtă rău, dar nimic exagerat, cât să o pună pe gânduri, pe ea sau pe părinții ei. Toate simptomele păreau să arate că era vorba despre o banală răceală. Într-un final, pentru că simptomele se accentuau, medicii constănțeni au pus un diagnostic crunt: leucemie și i-au sfătuit pe părinți să se îndrepte către spitalele din București.

Doi ani de zile a stat tânăra din Eforie Nord prin spitale, iar rudele, prietenii și oamenii de bine din Constanța au sprijinit-o cum au putut. Aici, la nivel local, au fost organizate campanii pentru donarea de sânge, spectacole umanitare, Arhiepiscopia Tomisului și Crucea Roșie implicându-se activ. Eforturile au fost, însă, în zadar. După doi ani de luptă cu boala, dar și cu deficiențele sistemului medical din România, tânăra a murit.

La patru ani de la moartea tinerei, mama îndurerată împărtășește chinul prin care a trecut fiica ei, în spitalele din țara noastră.

„Andrada a fost maltratată la Spitalul Universitar din București, timp de un an. Nu am primit un gram de chimioterapie. Până și sânge am cumpărat. La Constanța s-a donat pentru Andrada, 900 de persoane. Nu au fost în stare să dea un fax, ca să trimită sângele. Soțul meu a plătit salvarea să aducă sângele la București.

Ne spuneau că dacă o urcăm în avion face atac cerebral, comoție. Spuneau că noi, părinții, o omorân. Andrada a plecat cu patru bacterii în Italia. Avea hemoglobina 4, era în aplazie severă, totală, era toată vânătă. Într-un final au găsit o pungă de sânge, dar nu era iradiată. Mi-au dat punga și mi-au spus să merg la institut, la dr. Felix, să iradiere sângele, dar repede, că închide!Am ieșit și am bătut cu pumnii în geamul unui taximetrist, să mă ducă repede, că altfel copilul meu moare...

Acolo, la institut erau două doamne și un domn, care mă așteptau cu țigările în gură, extraordinar de plictisiți. Când am ajuns, Andrada avea buzele și unghiile negre, nu vinete! Când îi luau măduvă, plecam cu seringa plină de măduvă împachetată cu leucoplast, să nu curgă...alergam între două stații, de la Spitatul Universitar la institut! Totul era contracost”, este postarea care a inflamat, ieri, rețelele de socializare.

Postarea a fost făcută publică de jurnalista Magda Vasiliu, aflată în prezent la tratament în străinătate, cu fiul ei Vlad, diagnosticat cu cancer. „Sunt cuvintele scrise cu durere de mama Andradei. Copilul ei a murit. Nu am ce să comentez...dar am vrut ca povestea Andradei să fie știută de toți cei care sunt sau ar trebui să fie responsabili... Ea a fost Andrada...”, a încheiat jurnalista.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa-i pupati in cur pe toti doctorii si personalul medical carora le plangeti de mila!!! La cat sunt de competenti nu merita nici banii pe care ii castiga acum! Si inca ceva: feriti-va cat puteti de politicieni, popi si doctori!!! Aceste trei categorii de oameni reprezinta scursura societatii!!!
5
1
Niste cacati din vremea lui Basanau,care azi isi zic liberali,au facut tot posibilul sa distruga si mai mult din sistemul medical romanesc,pe langa altele.Populatia spalata pe creier a contribuit prin lasitate si neparticipare activa la ce se intampla cu propria viata, la dezastru. Nazismul a aparut tot asa,cu multimi aiurizate ce scandau cu flori in maini cand ranjea Hitler la parazi.Noi azi suntem si mai jos.Dobitocii dau in medici,nu in sistemul condus de scelerati si rauvoitori,ca si in alte domenii. Avem ce meritam! Pe bune,noi ne-o facem!
6
3
proasto,prin malpraxis,se scurteaza zilele celor cu boli incurabile!
1
2
Traiasca Isus Hristos si religia lui!!! Maisusnumitul ii va ajuta pe toti habotnicii si ignorantii sa nu se imbolnaveasca. Iar daca maisusnumitii vor reusi printr-o "eroare" sa se imbolnaveasca_s-o mierleasca IH ii va insanatosi_invia. Acest IH isi foloseste creierul la capacitate maxima. Oricum asta nu i-a ajutat pentru ca acum 2000 de kilograme de ani a mierlit-o si el. Fiti spirituali!!!
2
4
La Constamta in afara de 2-3 persoane care mai au habar de ce inseamna sistem de sanatate restul sunt bagatori de seama iar la spitalul judetean conducerea este total pe langa toate problemele si dirijarea banilor se face de la CJ din pixul unei foste consiliere a presedintelui. este bataie de joc cu numirile politice sa sifoneze banii si atat. Jalnicilor grasa este cel mai slab dirxror
7
3
Nu exista boli incurabile. Iisus a demonstrat asta de acum 2000 ani. Ne-a aratat ca poate si invia mortii. Medicina si tehnica din acest domeniu este inca f slaba, nu se ridica la nivelul cunoasterii spirituale pe care a avut-o Iisus atunci. Medicina europeana e mult sub cea asiatica chiar. Oamenii azi isi folosesc doar un procent ff mic din creier. Mai trebuie sa evoluam. Dar masonii incearca prin orice mijloc sa loveasca in religie si in tot ce ar putea sa ne faca sa evoluam.
5
10
dar cand ciuma portocalie inchidea spitale si taia salariile angajatilor cu 25 la suta era bine - vezi ca aia de atunci sunt opozitia de azi
8
5
pt asta de la 01.56 esti un sau o Ciuma rosie a sistemului. numai cine nu a trecut prin asa ceva nu intelege durerea celor care au sau sunt in astfel de situatii. intrun an am pierdut doi parintzi alergand din spital in spital, incl clinici private bani la doctori, pt sange, tratament, aparat oxigen, etc. voi astia care tot votati stiti voi ce si pe cine nu vretzi sa acceptati realitatea, sunteti precum strutzi. sanatate multa pt cei aflati suferintza.
20
6
dar exista boli incurabile.
12
11
Sa traiasca sistemul de sanatate vopsit in rosu cu neprofesionisti
15
4

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614