REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.3° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

ALERTĂ! Au BUBUIT preţurile și la BUTELII!

ALERTĂ! Au BUBUIT preţurile și la BUTELII!

Replica API 20 octombrie 2021 | 09:47 3364

Valul de scumpiri din România continuă. După prețul majorat al energiei electrice, și preţul la gaz ne face probleme, mai ales că a fost atins și un segment sensibil: buteliile. Prețul gazului din butelii a crescut semnificativ, în ultimele săptămâni. Astfel, pentru o butelie de 11 kilograme vom plăti aproximativ 100 de lei la distribuitorii locali, faţă de nici 75 de lei, preţ în urmă cu trei luni.

Odată cu venirea anotimpului rece, ca alternativă a sursei de încălzire și pentru prepararea hranei, constănţenilor nu le rămân opţiuni mai ieftine. Pe lângă facturile uriașe la curent, gospodăriile neracordate la rețeaua de gaz dau mai mult pentru buteliile folosite la gătit. Dacă în urmă cu ceva luni la o firmă de distribuţie locală preţul pentru o butelie de 11 kilograme nu depăşea 75 de lei, acum pentru aceeaşi cantitate ajungem sa achităm şi 99 de lei, operatorii recunoscând la rândul lor majorarea într-un interval relativ scurt de timp, fiind constrânşi de piaţa actuală.

„Nu era de ajuns că s-au scumpit toate, acum s-au scumpit și buteliile. Când am sunat la firma de distribuţie mi-a spus doamna de acolo, cumva cu regret, că s-au scumpit și încerca să îmi găsească motive. Până la urmă am comandat o butelie pentru că aveam nevoie, depindem de asta până vom fi racordaţi la gaze. Până acum dădeam undeva la 70 de lei cu tot. Acum, dacă mai vrei să îi lași și băiatului care îţi montează butelia, ți-au sărit 100 de lei din buzunar. Este destul de mult. Asta este... avem nevoie de ele pentru a face de mâncare...” a declarat o pensionară din Constanţa.

Distribuitorii recunosc majorarea prețului

Reprezentanții firmelor de distribuție butelii recunosc că au majorat prețurile și explică motivul. ”Oferta actuală este 89 lei butelia de 9 kg și 99 lei butelia de 11 kg. Într-adevăr, au fost scumpite recent pentru că și pentru noi a crescut prețul la achiziție”, a declarat, pentru Replica, un distribuitor.

Creșterea monedei euro, un alt factor determinant

Din păcate, scumpirile iminente la gaze și energie electrică vin la pachet cu creșterea euro. Reamintim că facturile la utilități (curent și gaze) și la telefonie mobilă sunt calculate în funcție de moneda unică europeană. Mai exact, cursul de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie va fi valabil pentru calcularea facturilor timp de un an.

G.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614